novi 'vatreni'

Nakon Dudua i Sammira stiže Belinho! Brazilsko čudo od djeteta igrat će za Hrvatsku

02.11.2023 u 15:27

Bionic
Reading

Brazilac Rafael Gomes Cirino (14) ili jednostavnije Belinho sve je oduševio svojim nastupima za pionire Dinama, a sad je potvrđeno kako će uskoro dobiti hrvatsku putovnicu

'Da, Belinho je odlučio igrati za hrvatsku reprezentaciju, već je prihvatio poziv Hrvatskog nogometnoga saveza i radi se na tome da dobije hrvatsku putovnicu. Nadamo se da će to sve biti gotovo do Nove godine', potvrdio je za Večernji list Andy Bara i dodao:

'Čelnici HNS-a Tomislav Svetina i Marijan Kustić jako su se zauzeli za Rafaela i uvjerili su njega i njegova oca da dječak igra za Hrvatsku. Iako su nas kontaktirali iz Brazilskog nogometnoga saveza, želeći da dječak igra za svoju domovinu, Belinho želi igrati za Hrvatsku. Ovdje mu je lijepo, obitelj je sretna, Belinho pohađa OŠ Antuna Gustava Matoša na Ravnicama, izvrsno govori hrvatski. Zagreb smatra svojim domom.'

Belinho je u Hrvatsku stigao nakon što mu je u Brazilu preminula majka pa se otac u potrazi za egzistencijom odlučio preseliti u Hrvatsku. Dobio je posao u Novom Vinodolskom, a Belinho je počeo trenirati u NK Vinodolu za koji je u devet utakmica zabio čak 16 golova. U veljači je Belinho došao u Dinamo te je za pionire odigrao 15 utakmica i zabio šest golova. Ove je sezone zbog ozljede ramena odigrao samo dvije utakmice, ali oporavio se i uskoro će ponovno na teren.

'Da vam pokušam dočarati o kakvom je nogometašu riječ, reći ću vam sljedeće: ako Belinho s 18 godina bude imao ovakve performanse kakve sada ima, ako bude dominirao u tom uzrastu, on će biti najskuplji Dinamov igrač ikada, i to s velikom razlikom! Samo da podsjetim kako će Olmov transfer s bonusima dosegnuti iznos od oko 40 milijuna eura. Vidio sam Eduarda, Halilovića, Kovačića... u tim godinama i nitko od njih nije bio takav talent kao Belinho! U tim godištima nitko nije dominirao kao on, to kažu i Dinamovi treneri. Vjerujte mi, on je novi Neymar! On igra s lakoćom, on prolazi trojicu kao da ih nema. Moraš ga faulirati da bi mu uzeo loptu. Ali, naravno, kako će se on razvijati, koliko će narasti, ojačati, mi to u ovom trenutku ne znamo', izjavio je Andy Bara za Večernji list.

Podsjetimo, ranije su za Hrvatsku igrali Brazilci Eduardo da Silva i Sammir, a uskoro bi u dresu 'vatrenih' mogao zaigrati i Belinho!