bio je veliki 'igrač'

Najveći zavodnik s teniskih terena objavio kraj karijere

15.11.2017 u 09:40

Bionic
Reading

Češki tenisač Radek Štepanek (38) objavio je da se povlači u mirovinu nakon što je čak 21 godinu proveo među teniskim profesionalcima na ATP Touru. Osvajao je Štepanek turnire, ali uspješniji je bio u osvajanju svojih kolegica...

U bogatoj karijeri Radek Štepanek je osvojio pet pojedinačnih ATP naslova, bio četvrtfinalist Wimbledona (2006. godine) u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je dva Grand Slam naslova u paru s Indijcem Leanderom Paesom (Australian Open 2012. i US Open 2013.) te je s reprezentacijom Češke 2012. i 2013. godine osvajao Davis Cup.

'Znam da je teniska karijera vremenski vrlo ograničena, a ja sam je pokušao produžiti što je više moguće. Došlo je vrijeme za odlazak', izjavio je Štepanek koji će 27. studenog proslaviti 39. rođendan, a posljednji je meč u karijeri odigrao u siječnju na ovogodišnjem Australian Openu protiv Belgijca Davida Goffina.

Na proljeće je pokušao operativnim zahvatom otkloniti poteškoće koje je osjećao zbog bolova u leđima. No, operacija nije donijela željeni rezultat te je Štepanek odlučio prekinuti mučenje i završiti karijeru u kojoj je najbolji plasman na ATP ljestvici ostvario 2006. godine (osmo mjesto) u pojedinačnoj konkurenciji, dok je u parovima, u kojima je osvojio ukupno 18 naslova, bio četvrti.

Osim po svojim igračkim uspjesima, Štepanek je bio poznat i kao veliki zavodnik, a partnerice je često birao među svojim kolegicama tenisačicama. Bio je sjajan tenisač, ali je bio 'veliki igrač' i izvan teniskih terena. Uvijek za zabavu i provod, dobro društvo i - lijepe žene. Prije svih kolegice s teniskih terena...

  • +7
Radek Štepanek Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Svojedobno je bio zaručen sa Švicarkom slovačkog podrijetla i tada najboljom svjetskom tenisačicom Martinom Hingis, a njihova je veza okončana 2007. godine. Potom je dvije godine bio u braku s bivšom češkom tenisačicom Nicole Vaidišovom, a rastali su se 2013. godine. Razlog je bila njegova afera s još jednom sunarodnjakinjom, Petrom Kvitovom. No, niti ta veza nije potrajala, par se razišao 2015. godine. Popis tu zasigurno ne staje jer Štepanek je godinama slovio za 'neokrunjenog kralja' svih teniskih zavodnika, navodno su brojne kolegice tijekom protekla dva desetljeća njegove karijere pale na neodoljivi šarm veselog Čeha.