KOBAYASHI SE PROSLAVIO

Najveći tragičari automobilizma ove nedjelje moraju doći na svoje!

16.06.2017 u 17:11

Bionic
Reading

Kamui Kobayashi odvezao je na kvalifikcijama utrke '24 sata Le Mansa' novi rekord staze za volanom Toyote, a japanski proizvođač automobila nakon niza neuspjeha, razočaranja i šokova u svijetu motosporta konačno bi ove nedjelje na legendarnom spektaklu mogao doći na svoje...

Nema većih gubitnika u automobilizmu od Toyote. Japanski proizvođač automobila potrošio je ogroman novac za svoj projekt Formule 1, da bi napustio sport 2010. godine bez ijedne ostvarene pobjede.

Još veće šokove Toyota doživljava na utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa. Nikad nije ostvarila pobjedu, iako u posljednjih desetak godina uvijek ima iznimno brz automobil koji se ravnopravno nosio s Audijem i Porscheom.

U nekoliko navrata kvarovi su 'ukrali' trijumf Japancima u završnim satima utrke, a onda je došla 2016. godina u kojoj je automobil otkazao poslušnost Kazukiju Nakajimi krug prije kraja dok je vodio, nešto što se ne pamti na legendarnoj utrci.

Toyotin krah u Le Mansu 2016. Autor: YouTube

Toyotu ovaj šok ipak nije uništio i natjerao na povlačenje kao u Formuli 1, već dodatno ojačao i ove godine na kvalifijacijama za novo izdanje 24 sata Le Mansa Kamui Kobayashi odvezao je briljantan krug 3:14.791, najbrži ikad viđen na francuskoj stazi.

'Bio je to čudesan krug. Izašli smo na stazu u pravom trenutku i odvezen je savršeno,' likovao je bivši F1 vozač nakon kvalifikacija, ali i dodao:

'Prva startna pozicija ovdje ništa ne vrijedi, važno je pobijediti u utrci. Nadam se da ćemo ostvariti trostruku pobjedu.'

Kamui Kobayashi rekord Le Mansa Autor: YouTube

Toyota je znala i u prošlosti imati najbrža vremena na kvalifikacijama pa padati tijekom 24 sata jurnjave, no ovaj put čini se da je ipak došao njezin dan, jer tijekom cijele sezone njezini automobili djeluju impresivno i sada jednostavno ne smiju zabrljati...