JEZIK BRŽI OD PAMETI

Najveći lajavac u UFC-u opet popljuvao Cro Copa

05.06.2013 u 13:51

Bionic
Reading

Bivši UFC-ov izazivač u srednjoj i poluteškoj kategoriji, Chael Sonnen, prilikom potvrđivanja svoje borbe protiv Mauricia 'Shoguna' Rue odlučio je okrznuti neke legendarne borce, a među njima se ponovno našao i Mirko Filipović.

Okršaj Sonnena i Shoguna dogodit će se na UFC on FOX Sports 1 eventu koji će se održati sredinom kolovoza, a tijekom gostovanje u emisiji UFC Tonight na Fuel TV-u oštro je ničim izazvan kritizirao Wanderleija Silvu i Cro Copa.

'Prva želja za idućeg protivnika bio mi je Wanderlei Silva jer sam tražio najgoreg borce, barem kad je u pitanju rekord. Treba biti iskren i reći da je njegov ipak najgori u UFC-u. Neki će se možda pitati što je Cro Copom i bit će u pravu. On je bio užasan, ali rekord Wanderleija je ipak gori. Na kraju sam odabrao borca koji je godinama razbijao Wanderleija na treninzima. Osobno nemam ništa protiv Shoguna', objasnio je Chael.


Ovo nije prvi put da je Sonnen 'udario' po Cro Copu, mnogi se još uvijek sjećaju njegovih teških riječi tijekom ljeta 2011. godine.

'Mirko Cro Cop? Lijeva noga groblje, desna bolnica.. Kako je ono išlo? Što je Mirko? Što se dogodilo s tvojom nogom? Ništa, samo više nema suca sa slušalicom i promotora koji je u svlačionici rekao tvom protivniku kada mora pasti. To se dogodilo. Mirko ti nisi izgubio motivaciju, ti si jednostavno pušioničar, kao i Fedor, kao i Wanderlei...Velika je razlika kada postoji pravi sudac, zar ne?', rekao je Sonnen ne tako davno.

Teško je razaznati od kuda Sonnenu želja i potreba da se obračunava s legendama ovog sporta. Wanderlei Silva je bivši prvak Pridea u srednjoj kategoriji i osvajač Prideovog Grand Prixa, a Filipović je doslovno ikona slobodne borbe. Osim što je osvojio Prideov Grand Prix 2006. godine, Cro Cop je 2013. okrunio karijeru postavši K-1 WGP pobjednik. Sonnen je, s druge strane, sve dosadašnje mečeve za titulu vrlo lako izgubio. Najprije u WEC-u protiv Paula Filha, a zatim i u UFC-od Silve i Jonesa.