RUŽAN SUKOB

Najveći F1 talent kontra bivšeg prvaka: Ti si taj koji je nekog ubio!

03.09.2016 u 17:46

Bionic
Reading

Max Verstappen nije dobro prihvatio savjet Jacquesa Villeneuvea da se smiri na stazi, jer bi netko mogao stradati. Poručio je bivšem prvaku da se suzdrži od komentara, jer on je taj čija je nesreća dovela do smrti u Formuli 1...

Mladi 18-godišnji Nizozemac možda je najveći talent kojeg Formula 1 ima, no ove sezone više se priča o njegovoj opasnoj vožnji, nego o pobjedničkim postoljima i pobjedi u Barceloni koju je senzacionalno ostvario.

Tjedan dana traju kritike na račun Maxa zbog načina na koji je blokirao Kimija Raikkonena na dugom ravnom dijelu u Belgiji, a jedan od najžešćih bio je Jacques Villeneuve.

'Malo se smiri, jer ćeš nekog ubiti. Ne možeš samo tako nekog gurati izvan staze ili mu se ubacivati u zoni kočenja,' poručio je svjetski prvak iz 1997. godine vozaču Red Bulla.

Verstappenu ovaj komentar nikako nije dobro sjeo i uputio je nazad vrlo otrovnu strelicu.

'Trebao bi biti oprezniji s tim komentarima da bi netko mogao umrijeti. Uostalom, on je taj koji je nekog ubio,' prisjetio se Max nesreće Villeneuvea i Ralfa Schumachera u Australiji 2001. godine, prilikom koje je jedna otpala guma odletjela preko ograde i ubila djelatnika staze.

Villeneuve je poznat po pljuvanju po današnjim vozačima bez previše takta, a katkad i argumenata, ali svojom izjavom Verstappen se spustio još niže...