FIFA_SP_2018.svg

samo za tportal

Najveća legenda islandskog nogometa kratko i jasno rekla što misli o Hrvatskoj!

Bionic
Reading

Eidur Gudjohnsen definitivno je najzvučnije islandsko nogometno ime. Bivši igrač engleskog Chelseaja i španjolske Barcelone, a danas stručni komentator na jednoj islandskoj TV stanici, nije imao razloga za zadovoljstvo nakon što je kombinirana hrvatska momčad pobijedila Island 2:1 u posljednjoj utakmici skupine D na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Baš kao što velika nogometna imena, po svršetku karijere, znaju stati pred mikrofon te 'običnim' gledateljima prenositi svoja viđenja te sugerirati što je bilo odnosno što nije bilo dobro, tako je i 39-godišnji Eidur Gudjohnsen stigao u Rusiju popratiti prvi povijesni nastup Islanda na najvećoj nogometnoj smotri.

Stigao je u press-centar, u odijelu, ali još uvijek vitalan i čvrstog stava, no kako se pripremao za prijenos, na molbu za komentar nije pristao, obrazloživši da je ekskluzivni komentator jedne TV postaje.

Međutim, po svršetku utakmice, legendarni igrač Chelseaja, u kojem je igrao i s našim Mariom Stanićem, ipak je na upit za tportal što misli o Hrvatskoj kratko i jasno odgovorio.

'Hrvatska je bila jako dobra, pa čak i večeras kada nisu igrali svi najbolji nogometaši', bio je kratki komentar Gudjohnsena, a na upit, može li Hrvatska s takvom igrom stići do finala, dao je zanimljivi odgovor.

'Nogomet je čudna igra. Dakle, prema tome, sve je moguće. Pa i vaš ulazak u finale', dobacio je uz osmijeh žureći na svoju komentatorsku poziciju.

Iz tog smo odgovora ipak shvatili da nešto više od njega nećemo čuti, a u međuvremenu sa svojim je sukomentatorom žestoko pričao i vrtio glavom. Po svemu sudeći, taj se komentar odnosio na igru njihove reprezentacije koja se oprostila od SP-a.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal