ZGODNA I USPJEŠNA

Najljepša srpska košarkašica pojačala hrvatske prvakinje

06.08.2013 u 14:27

Bionic
Reading

Najzvučniji transfer ovog ljeta u Hrvatskoj u ženskoj košarci je prelazak razigravačice i kapetanice Partizana i srpske reprezentacije Milice Dabović u Novi Zagreb

Milica Dabović jedna je od najboljih srpskih košarkašica svih vremena, a zbog svoje ljepote i svakako najprepoznatljivije lice srpske reprezentacije.

Izuzetno je popularna u Srbiji, doslovce ima status 'celebritiya' - nešto kao Antonija Mišura kod nas, pa i više. Proteklih sezona je s Partizanom osvajala sve naslove u državi i regiji, a prethodno je s Crvenom zvezdom osvojila nacionalni kup i prvenstvo. Partizan je protekle sezone osvojio trostruku krunu – prvenstvo, kup i Adriatica ligu, sa 32 pobjede i bez poraza.

Milica je u rezultatima Partizana sudjelovala sa prosječno 15-ak poena, 3 skoka i 3 asistencije po utakmici. U nekoliko je navrata proglašavana najboljom igračicom srpskog prvenstva.

Na proteklom Europskom prvenstvu kao kapetanica je predvodila Srbiju do povijesnog četvrtog mjesta, te je u prosječno 24 minute na parketu postizala 9 poena, 4 skoka i dvije asistencije.


Prelazak Milice Dabović iz Partizana u Novi Zagreb, iako nije prvi, svakako je najzvučniji transfer u ženskoj košarci na relaciji Srbija – Hrvatska.

MILICA DABOVIĆ
Iza moje odluke stoji ogroman sportski motiv, kao i kompletna priča oko kluba

'Stvari su se odvijale filmskom brzinom. Kad je došla informacija da je Milica slobodan igrač, zbog nesretnih okolnosti koje su zahvatile Partizan, nismo puno razmišljali. Znate onu uzrečicu – 'ako nekog ne možeš pobijediti, dovedi ga'. Sjećamo se kako nas je Milica izneredila prošle sezone u Zagrebu. Igračica tog profila, koja može dati dodatnu energiju ekipi i u obrani i u napadu, koja ne mora igrati 40 minuta da bi bila zapažena na terenu, i koja može igrati jedan i dva podjednako dobro – takva igračica nam je trebala. S Milicom Dabović i Ivom Ciglar imamo neke opcije koje će biti teško branjive protivnicima', najavio je dolazak Dabovićeve u redove hrvatskog euroligaša trener Vladimir Ivanković.

'Zagreb sam odabrala jer ekipa igra Euroligu i MEL, dvije najjače lige u Europi. Iza moje odluke stoji ogroman sportski motiv, kao i kompletna priča oko kluba. Pored sportskih ambicija, izuzetno brinu i o svim ostalim segmentima, kao što su marketing i promocija ženske košarke', rekla je nova 'Lupica'.

'Ekipa je izuzetno jaka, tu je Iva Ciglar, Španjolka Pascua, Mađarica Rakszanyi… i, eto, ja stižem kao šlag na torti.'

Milica je sjajna košarkašica, ali i jako lijepa djevojka


Dodajmo kako je i jedna od očekivanijih akvizicija Novog Zagreba Josipa Bura koja je protekle sezone nosila igru najljućih protivnica iz Gospića.

'Očekujem da će joj igranje ELW i MEL te prilika za osvajanje dvostruke krune u Hrvatskoj biti dodatan poticaj. S Milicom i Josipom dobili smo što smo htjeli. Želim reći da nismo odustali od još jednog pojačanja, jednog hrvatskog reprezentativnog centra, čijim bismo dolaskom opasno napali final 8', zaključio je Ivanković.