završnica kupa države

Najbolje hrvatske odbojkašice i odbojkaši u Rovinju se bore za titulu pobjednika

16.04.2019 u 15:44

Bionic
Reading

Rovinj će ovog travnja postati centar hrvatske odbojke. Finale Kupa Snježane Ušić za seniorke između HAOK Mladost i HAOK Rijeka (20.00) odigrat će se u srijedu 24. travnja u sportskoj dvorani Gimnasium. U istoj dvorani će se dan kasnije, 25. travnja, odigrati i finale Kupa Hrvatske za seniore na kojem će zaigrati HAOK Mladost i OK Mladost Ribola Kaštela (20.00)

Seniorke Mladosti braniteljice su naslova hrvatskog kupa koji od ove sezone nosi ime preminule legende hrvatske odbojke Snježane Ušić. Mladost je ovaj naslov osvajala čak osam puta, a najtrofejnija hrvatska odbojkaška ekipa do finala je došla pobijedivši OK Kaštela u dvije utakmice (1:3, 3:0). Rijeka je finale izborila preko ŽOK Enna Vukovar (3:0, 1:3) i time najavila pohod na 11. titulu pobjednika Kupa.

Igrači HAOK Mladosti također su branitelji naslova Kupa Hrvatske kojeg su osvajali čak 20 puta. Do finala su Mladostaši došli pobjedom nad OKM Centrometalom u dvije polufinalne utakmice. (3:0, 3:1). Mladost Ribola iz Kaštela drugi je najtrofejniji hrvatski odbojkaški klub, a u finale su ušli preko OK Medicinar Trnje (1:3, 3:0). Kaštelani su peterostruki prvaci Hrvatske i dvostruki osvajači Kupa, a još sedam puta dosegnuli su finale Kupa gdje ih je čak četiri puta zaustavila zagrebačka Mladost. Susret starih rivala u Rovinju će ponuditi najbolje od hrvatske seniorske odbojke.

Uz finala kupa, u Rovinju će se od 23. do 25. travnja održati mlađe kadetsko Prvenstvo Hrvatske na kojem će nastupiti mlade nade hrvatske odbojke. Prijave za turnir primaju se do 19. travnja na službenim web stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza.