PRAVA MAKLJAŽA

Najbolja borba u povijesti UFC-a

25.12.2009 u 14:28

Bionic
Reading

Ljubitelji ultimate fighta ni dan danas ne zaboravljaju okršaj dva predstavnika iz lakše kategorije između Forresta Griffina i Stephana Bonnara

Dva američka borca susrela su se 9. travnja 2005, a predsjednik UFC-a Dana White je taj meč okarakterizirao kao 'najvažniji u UFC-ovoj povijesti'. Griffin i Bonnar su to i opravdali. U otvorenom ratu u njihovom meču nije bilo taktiziranja, bila je to prava barska tučnjava, a na kraju je u Las Vegasu jednoglasnom sudačkom odlukom slavio Griffin.

Nakon meča, White je izjavio da je to bilo nešto najbolje što je vidio u UFC-u. Ta borba, kako pokazuju ankete, još uvijek se smatra jednom od najatraktivnijih u svim organizacijama koje se bave 'slobodnom borbom'. Isto tako, u 2009. ta borba je kod glasača zadržala epitet najveće u povijesti UFC organizacije. Ni poslije skoro pet godina, nitko ta dva borca nije nadmašio.

Inače, njihov novi sudar dogodio se je 26. kolovoza 2006, a Griffin je opet pobijedio sudačkom odlukom. Nakon tog meča Bonnar je bio pozitivan na doping testu.