KONJUH U RUSIJI - SAMA

Naglo se razišli nadarena Hrvatica i trener Prpić; razlog nepoznat!

28.01.2017 u 20:17

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica Ana Konjuh prekinula je suradnju s trenerom Goranom Prpićem koja je započela krajem studenog 2016. tj. uoči početka nove sezone. Što je razlog ovog naglog prekida nije poznato…

Nadarena dubrovačka tenisačica Ana Konjuh pod trenerskom palicom Gorana Prpića igrala je tek dva turnira, onaj u Aucklandu (poražena u finalu) te nakon toga i prvi Grand Slam u Melbourneu Australian Open u kojem je ispala u 2. kolu. Nakon toga, točno dva mjeseca nakon početka suradnje, došlo je do razlaza s trenerom Goranom Prpićem, nekadašnjih sjajnim tenisačem te nakon toga izbornikom hrvatske Davis Cup reprezentacije.

>> Ispovijest samozatajnog trenera koji je preporodio Mirjanu Lučić

'Ana i njezin tim žele sve najbolje Goranu u izazovima koji su pred njim. Više o Aninom novom treneru (trenerici) znat će se u slijedećih nekoliko dana ili tjedana', objavljeno je na službenoj web stranici Ane Konjuh. S obzirom na to da je Konjuh trenutačno bez trenera na turnir u Rusiju, točnije u St. Petersburg, 19-godišnja tenisačica otišla je – bez trenera. 

Prije suradnje s Prpićem nadarenu Dubrovkinju kratko je, nešto više od pola godine, trenirala bivša tenisačica Jelena Kostanić–Tošić.  Razlog prekida suradnje Konjuh je objasnila ovako: 'Neusklađenost mojih želja i potreba za vrhunskim profesionalnim angažmanom trenera u tenisu te obiteljskih obveza Jelene Kostanić-Tošić.'

Dodajmo tome kako je prije suradnje s Kostanić-Tošić Ana punih sedam godina surađivala s Kristianom Schneiderom. Više o Aninom novom treneru (trenerici) znat će se u slijedećih nekoliko dana ili tjedana – objavila je najbolja dubrovačka tenisačica na svojoj službenoj stranici.