IZBORNIK IMA GOVORNU MANU

Na Sunov bezobrazluk ljuto reagirao i FA

02.05.2012 u 19:14

Bionic
Reading

Engleski tabloid 'The Sun' ismijao je novog izbornikom engleske nogometne reprezentacije Roya Hodgsona zbog njegovih teškoća s izgovorom slova 'r' zbog čega je Engleski nogometni savez (FA) službeno protestirao

The Sun je u svojim izdanjima nekoliko puta ismijao Hodgsonove probleme s izgovorom slova 'r', objavivši naslove 'Woy gets England job' (Woy je dobio posao izbornika Engleske), 'Bwing on the Euwos' (Donesi nam naslov na Euru), te 'We'll see you in Ukwaine against Fwance' (Vidimo se u Ukrajini protiv Francuske) ubacivši umjesto slova 'r' slovo 'w'.

Dio medija smatra kako je to osveta The Suna jer za novog izbornika nije izabran menadžer Tottenhama Harry Redknapp, inače Sunov kolumnist.

"Oduševljeni smo kako je engleska javnost reagirala na imenovanje novog izbornika, ali razočarani naslovima The Suna. To nema veze s novinarstvom i slobodom govora već se radi o nedostatku dobrog ukusa, nepoštivanju i ismijavanju. Naslov The Suna su neprihvatljivi," poručili su iz FA-a.

Hodgsona može utješiti što nije prvi engleski izbornik kojeg je The Sun ismijavao. Grahama Taylora su prozvali 'repom' dok je Steve McClaren nakon poraza od Hrvatske postao 'Budala s kišobranom'.