KAKO JE TO MOGUĆE?

Na SP-u za rukometašice bilo je svega, ali najveću glupost je izvalio predsjednik IHF-a; nije se čak ni ispričao, on je svoje rekao...

20.12.2021 u 17:34

Bionic
Reading

Hassan Moustafa više je od dva desetljeća na mjestu predsjednika Svjetske rukometne federacije (IHF), a nakon gafa na zatvaranju SP-a za rukometašice, još je više onih koji smatraju da je vrijeme da ode

Egipćanin je na mjesto prvog čovjeka svjetskog rukometa stupio 2000. od tada nije uspio smanjiti jaz u kvaliteti između Europe i ostatka svijeta, No to ne znači da nije privlačio pozornost.

Protiv njega je bila pokrenuta istraga zbog mogućih financijskih malverzacija prilikom prodaje sportskih prava na Svjetsko rukometno prvenstvu u Njemačkoj 2006., a sumnjičili su ga i da je sudjelovao u namještanju rezultata azijskih kvalifikacija za Olimpijske igre 2008. godine.

Optužbe za namještanje, korupciju, podmićivanje… preživio je! I danas je sa 77 godina čvrsto na čelu IHF-a, ali ne može se reći da ima puno poklonika. Barem ne kod običnog rukometnog puka.

U nedjelju na ceremoniji zatvaranja SP-a za rukometašice napravio je gaf zbog kojeg će izgubiti još simpatija, ako ih je ostalo. U svojem govoru rekao je da su Norvežanke prvakinje, ali je zamijenio mjesta srebrnim Francuskinjama i brončanim Dankinjama. Ni zvižduci ga nisu omeli. On je svoje rekao, a nije se ni ispričao nakon što su mu objasnili da je Dansku stavio na drugu poziciju, a finalistkinje Francuskinje na treću.

Podsjećamo, rukometašice Norveške nove su svjetske prvakinje nakon što su u finalu u španjolskom Granollersu pobijedile Francusku sa 29-22 (12-16). U susretu za treće mjesto Danska je bila bolja od Španjolske sa 35-28 (16-13).