naplatili su svoje neuspjehe

Na naslov prvaka čekaju pola stoljeća, u doigravanju nisu bili od 2013., ali su šestu godinu u nizu najvrjedniji klub NBA lige

11.02.2021 u 16:39

Bionic
Reading

Prema godišnjem popisu koji je objavio magazin Forbes, New York Knicksi su već šestu godinu uzastopce najvrjedniji NBA klub

Nevjerojatno je da košarkaši New York Knicksa od 2000. godine imaju samo jednu jedinu pobjedu u doigravanju koje nisu vidjeli još od 2013. godine. Uz to, posljednji su naslov osvojili još davne 1973. godine, prije 48 godina... Kako sada stvari stoje proći će i pola stoljeća dok Knicksi ne postanu ozbiljni kandidati za napad na NBA titulu.

No, prema popisu magazina Forbes NY Knicksi sada vrijede pet milijardi dolara, što je 8,7% više nego prije godinu dana. Nevjerojatno je da jedna od rezultatski najneuspješnijih NBA momčadi u posljednja dva desetljeća, koja je prema istom popisu iz 2019. godine vrijedila četiri milijarde dolara, u samo dvije godine podigla svoju vrijednost za čak milijardu dolara! I to na vrhunce globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa!

Činjenica je kako su vlasnici Knicksa fantastično unovčili svoje neuspjehe na sportskom terenu, jer momčad je već dva desetljeća jednostavno nekonkurentna u NBA okvirima.

Povećanje vrijednosti Knicksa pripisuje se obnovi njihove dvorane Madison Square Garden, sjajnom TV ugovoru, te igranju na najbogatijem sjevernoameričkom sportskom tržištu.

Na drugom mjestu su Golden State Warriorsi (4,7 milijardi dolara), a treći su aktualni prvaci Los Angeles Lakersi (4,6 milijarde dolara). U TOP 5 su i Chicago Bulls (3,3 milijarde dolara), te Boston Celtics (3,2 milijarde dolara).

Prema podacima Forbesa prosječna vrijednost 30 NBA momčadi porasla je za 4% na 2,2 milijarde dolara.