soapbox poslastica

Mrgud i Martin Sinković suci lude utrke jurilica koja će zapaliti centar Zagreba

01.08.2019 u 18:22

Bionic
Reading

Miroslav Zrnčević Mrgud i Marin Sinković bit će dva od pet sudaca na iščekivanoj Red Bull Soapbox utrci u centru Zagreba, potvrdili su organizatori...

Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna u centru Zagreba, a staza će se protezati od Kazališta Komedija do Manduševca. Ekipe koje su poslale najbolje, najkreativnije i najvjernije skice svojih vozila krenule su u izradu. Tako će 60 jurilica iz kućne radinosti juriti strminom za nešto više od mjesec dana, a o pobjedniku će odlučiti stručni žiri.

  • +5
Soapbox utrka Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pet sudaca na utrci pobrinut će se da najbolji dizajn vozila, izvedba na startu, ali i brzina spusta ne prođu neopaženo i tako odlučiti o pobjedniku. Pobjednička ekipa osvojit će iskustvo letenja s Flying Bulls akrobatskom skupinom, drugoplasirani tim čeka putovanje na Red Bull Ring u Austriju s uključenom vožnjom i obilaskom, dok će trećeplasirane čekati nezaboravno iskustvo na Red Bull Cliff Diving postaji.

Poznata su i prva dva imena žirija Red Bull Soapbox utrke. Prvi sudac otkačene utrke je Miro Zrnčević poznatiji kao Mrgud. Većina zaljubljenika Mrgud je poznat kao test-vozač automobila firme Rimac i novinar. Mrgud je profesionalac u razumijevanju procesa nastanka automobila od skice do trenutka kad se prvi put nađe na stazi pa će na Red Bull Soapbox utrci zapravo raditi ono što mu najbolje ide.

Test-vozaču Rimac automobila pridružit će se i Martin Sinković, inače polovina pobjedničkog veslačkog dvojca bez kormilara i onaj koji je obično u ulozi natjecatelja, a ne suca. Martin kaže da se veseli Red Bull Soapbox utrci jer ga zanima kako će se snaći u sudačkoj ulozi, a posebno će obratiti pozornost na maštovitost vozila, ali i sigurnost za koju vjeruje da je najbitnija.

Red Bull Soapbox utrka održat će se 14. rujna 2019. u centru Zagreba.

Ulaz na utrku je besplatan.