NS KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Moguće samo u Hrvatskoj! Ostao predsjednik iako je osuđen

08.04.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Neven Šprajcer i dalje će biti predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije, jer je dobio još jedan mandat i to jednoglasnom odlukom članova Skupštine, unatoč nepravomoćnoj osuđujućoj presudi u aferi "pošteno suđenje" s uvjetnom zatvorskom kaznom i četverogodišnjom zabranom obavljanja funkcija u nogometnim klubovima i tijelima Hrvatskog nogometnog saveza.

Kako je za Hinu danas izjavio Tomislav Kuzman, tajnik NS KŽ, Šprajcer je sinoć na sjednici Skupštine izrazio uvjerenje da će u nastavku sudskog procesa dokazati nevinost, a u radu saveza pomoći klubovima u opremanju i poboljšavanju infrastrukture, jer je stanje u gotovo svih trideset klubova saveza teško.

Agilnim će radom, rekao je, od jedinica lokalne samouprave tražiti da pomognu svojim klubovima koliko god mogu, jer je potrebno njihovo bolje funkcioniranje i to u interesu razvoja sporta i zdravlja mladih generacija.

Što se dosadašnjeg rada tiče, Šprajcer je kao uspjeh NS KŽ izdvojio činjenicu da je Karlovac postao domaćin jednog od najjačih međunarodnih kadetskih turnira u državi, da je Slunj dobio umjetnu travu na svom igralištu, te da su se profesionalizirali instruktori nogometa i organizirali kampovi mladeži.

Skupštini je nazočio i predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je obećao da je HNS vlastitim sredstvima, uz pomoć nekih bivših reprezentativaca, osigurati Ogulincima teren s umjetnom travom, te pomoć i Dobri iz Svetog Petra, za početak kroz dovoljan broj lopti.


Za dopredsjednike NSKŽ-a izabrani su Zlatko Sentigar i Ranko Bastaja, a uz njih će Izvršni odbor činiti još Željko Berislavić, Tugomir Majdak, Dario Mrzljak, Krešimir Perković, Ivica Salopek, Ivan Sopčić, Marin Svetić i Damir Šalov, dok su u Nadzornom odboru Boris Plemić, Nikica Rudar i Dražen Furač. Zastupnici NS KŽ u Skupštini Hrvatskog nogometnog saveza bit će Neven Šprajcer i Krešimir Perković.

Zbog davanja mita predsjedniku Komisije nogometnih sudaca i dopredsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Željku Širiću, koji je dobio četiri godine zatvora, Šprajcer je 25. ožujka dobio deset mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od četiri godine, ali i četiri godine zabrane obavljanja funkcija u nogometnim klubovima i tijelima Hrvatskog nogometnog saveza.

Dakle, postane li presuda pravomoćna, Šprajcer će morati odstupiti s funkcije predsjednika Nogometnog saveza Karlovačke županije. Tajnik Kuzman je Hini rekao suprotno, da bi i u slučaju pravomoćnosti takve presude Šprajcer mogao nastaviti raditi u Savezu, jer je osuđen uvjetno.