UZ JEDAN UVJET

Modrićev suigrač iz Reala Toni Kroos sastavio je idealnu momčad, ali sigurni smo da se i Francuzi pitaju: Otkud on?

25.12.2022 u 16:58

Bionic
Reading

S krajem godine biraju se idealne momčadi, proglašavaju najbolji. Ali da bi se imalo o čemu pisati, onda se i od slavnih pojedinaca traže mišljenja. Tako je na red došao i 32-godišnji Toni Kroos, sjajni veznjak i suigrač našeg Luke Modrića u madridskom Realu.

Toni Kroos tijekom karijere osvojio je naslov svjetskog prvaka s Njemačkom 2014. godine, dok je s Bayernom osvojio jednu Ligu prvaka te po tri naslova njemačkog prvaka i osvajača Kupa. Potom je preselio u madridski Real gdje je svoju kolekciju trofeja još napunio - s četiri naslova u Ligi prvaka, te tri naslova španjolskog prvaka. Naravno, ima još brojne superkupove, klupske naslove svijeta... I s toga - iako je još uvijek aktivan - zaslužuje status nogometne ikone.

Zato je i izabran za slaganje 'idealne momčadi', ali - uz jedan uvjet. A to je da je ta momčad sastavljena od igrača koji više nisu aktivni.

S toga ovaj Kroosov izbor nije mogao proteći bez iznenađenja, a svakako su najviše pažnje privukla dva imena. A to su Johan Micoud i Miroslav Klose.

Klose je sa 16 golova najefikasniji igrač u povijesti svjetskih prvenstava, bio je sigurno sjajan napadač, ali s obzirom na to tko je još mogao biti na toj poziciji, izbor je definitivno neočekivan.

Baš kao što je i uvrštavanje Micouda, bivšeg francuskog reprezentativca, koji je većinu karijere proveo po solidnim klubovima poput Cannesa, Parme, Werdera i Bordeauxa.

Kroos je pred gol stavio Ikera Casillasa, dok su u obrani trojica igrača, dva Brazilca i Talijan. Roberto Carlos, Cafu i Paolo Maldini.

Osim Micouda u veznom redu bi igrali Andrea Pirlo, Ronaldinho i Zidane, što je izbor vrijedan pažnje i divljenja.

U napadačkom dijelu, osim Klosea još bi igrali Ronaldo (op.a., kako mnogi vole reći - onaj pravi, Brazilac) i Thierry Henry što je u svakom slučaju posve legitiman izbor jer radi se o igračima koji su bili dominantni u svoje vrijeme.

Za trenera ove ekipe njemački veznjak je izabrao legendarnog Juppa Heynckesa koji trenirao Kroosa u Bayernu 2013. godine kada je bavarski klub osvojio Ligu prvaka.