STIGLA IZ SAD-A

Mnogi nisu skidali pogled s ove nogometašice, kćeri slavnog košarkaša, a ona je skromno priznala: Ne vjerujem da sam tu...

17.10.2022 u 23:21

Bionic
Reading

Osim za najboljeg nogometaša, strijelca i golmana, u ponedjeljak se na svečanoj ceremoniji dodjele Zlatne lopte, birala i najbolja nogometašica svijeta u 2022. godini

U ženskoj konkurenciji pobijedila je španjolska nogometašica i igračica Barcelone Alexia Putellas, koja je ovu nagradu osvojila drugi put u nizu.

Među 20 nominiranih za prestižnu nagradu bila je i Amerikanka Trinity Rodman, koja je uoči dolaska u parišku dvoranu rekla kako ne može vjerovati da se našla u tom probranom društvu.

Rodman je nagrađena za svoju izuzetnu sezonu s Washington Spiritom, tijekom koje je dovela svoju ekipu naslova NWSL-a i osvojila nagradu za rookieja godine u ligi.

Ova 20-godišnjakinja debitirala je u američkoj ženskoj reprezentaciji u veljači ove godine i do danas je upisala sedam nastupa, a čini se da će biti jedna od glavnih uzdanica američke reprezentacije.

Kada se u ponedjeljak našla na crvenom tepihu u Parizu, bila je blago rečeno šokirana i uzbuđena.

'Ne mogu ni vjerovati da sam nominirana za Zlatnu loptu. Činjenica da ću biti kraj ovih senzacionalnih igrača već me ispunjava', rekla je Rodman.

Inače, Trinity Rodman je kćer slavnog NBA košarkaša, člana legendarne Bullsove momčadi, Dennisa Rodmana, koju je dobio u braku s trećom ženom, Michelle Moyer.

  • +14
Dodjela Zlatne lopte za 2022. godinu (Ballon d'Or) Izvor: Profimedia / Autor: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

Trinity je na kraju završila na 18. mjestu, ali njoj je ionako najvažnije od svega bilo biti u uglednom društvu, a tijekom ceremonije sjedila je pokraj Kyliana Mbappea.