DONNA I PROPISI

Mlado hrvatsko čudo bez prilike u Hopman cupu

02.01.2013 u 09:06

Bionic
Reading

U zadnjem danu stare godine sjajna mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić bila je pred velikom prilikom. Trebala je u paru s Tommyjem Hassom biti članica prve međunarodne 'reprezentacije' u povijesti Hopman cupa, ali organizatori su se odlučili za tradicionalnu varijantu

U prvom nastupu ozlijedila se njemačka predstavnica Andrea Petković (sada je c) i Tommy Haas se našao u problemima. Hopman cup ne može se igrati bez partnerice, a Njemačka, što je uobičajeno, nije imala pripremljenu zamjenu. No, sretna okolnost je bila što je na pomoćnim terenima trenirala najmlađa članica kluba najboljih 150 ženskog tenisa Donna Vekić. Osječanka je došla u Perth kao članica hrvatske reprezentacije koja je otkazala nastup zbog nastupa Marina Čilića u Chennaiju.

Prostrujala je vijest da 16-godišnja Vekić mijenja Njemicu i ulazi u natjecanje. Ispod fasade tipa 'Hrvatica u njemačkoj vrsti' zapravo se krila velika prilika za Donnu koja će vjerojatno biti među posljednjima koja će u Melbourneu izravno, po renkingu, imati osiguran ulazak u glavni turnir.

Na Hopman cupu Njemačka je još imala oglede sa Srbijom i Italijom, što je iz perspektive Donne Vekić značilo - Anu Ivanović i Fransescu Schiavone. Dvije velike prilike da si napumpa moral uoči premijere na seniorskom grand slam turniru. A nije imala puno izgubiti jer obje nesuđene protivnice (pogotovo lijepa Srpkinja) veličine su u ženskom tenisu.

Ipak, organizatori su povukli Tatjanu Malek, Njemicu koja se 'našla pri ruci' i ona će nastaviti s Tommyjem Haasom. Đoković, Seppi i njihove sunarodnjakinje bi u suprotnom izgubili po jedan planirani pripremni meč u procesu priprema za Melbourne, a to se nije smjelo dogoditi. Odabrana Njemica devet je godina starija od Donne i tri mjesta iza jednog od naša dva maloljetna potencijalna teniska čuda, ali je... Njemica.

Koga zanimaju tehnički detalji Donninog tenisa, evo djela jednog od Donninih treninga u Perthu