NA PRAGU POLUFINALA

Mladi topnik i sjajni vratar 'raznijeli' Talijane u Splitu

29.11.2014 u 22:38

Bionic
Reading

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Eurokupa splitski Mornar je sa 10:5 (1:0, 2:0, 5:2, 2:3) svladao talijansku Savonu i tako napravio veliki korak prema polufinalu ovog drugog po snazi europskog vaterpolskog kupa

U početku je u Mornarovim redovima bilo, prenosi službena Mornarova stranica, 'zakočenih ruku', ali zato se razmahao spektakularni Miro Kačić. Čovjek je odlučio zaključati svoja vrata, Fiorentini, Mistrangelo i društvo su pucali i pucali, ali Kačić je nizao obrane i u prve dvije četvrtine sačuvao je mrežu netaknutom.

Savona je svoj prvi gol dala tek 18. minuti, kada je na semaforu već svijetlilo 3:0 za domaćine zahvaljujući golovima Zovića i Gluhaića. A bazen je doslovno proključao u trećoj četvrtini, koju je Mornar dobio s 5:2. Plivački moćni, uz šuterski raspoloženog Zovića 'mornari' su u potpunosti razbili Talijane. A u 22. minuti zbio se najljepši trenutak na utakmici, Marino Čagalj s nekih deset metara, topovskim udarcem postigao je gol koji je publiku ostavio bez daha...

Uz Kačića, prvo ime utakmice bio je 17-godišnji Ivan Domagoj Zović, koji je postigao pet golova. Uzvrat u Savoni igra se 17. prosinca.


Mornar Brodospas - Savona 10:5
Mali bazen u Poljudu. Gledatelja 800. Suci Mihai Simion (Rumunjska) i Michalis Kouretas (Grčka).

Mornar BS: Kačić (12 obrana), Čagalj 1, Marinić-Kragić, Ćorušić 1, Ćalić 1, Shiga 1, Zović 5(4), Lušić, Burić, Gluhaić 1, Marelja, Ban, Anić. Trener Zdeslav Vrdoljak.
Savona: Antona, Alesiani 1, Damonte 2(1), Colombo 1, Bianco, Pesenti 1, Mistrangelo, Fulcheris, Bianco, Grosso, Fiorentini, Zerilli. Trener Albero Angelini.

Igrač više: Mornar BS 9(4), Savona 8(2).
Peterci: Mornar BS 5(4), Savona 1(1).
Četvrtine: 1:0, 2:0, 5:2, 2:3.
Isključenje s pravom zamjene: Ban (20).