Wembanyama objavio

Mladi košarkaš o kojem bruji cijeli svijet donio tešku odluku; neće igrati na SP-u!

26.06.2023 u 11:34

Bionic
Reading

Francuski košarkaš Victor Wembanyama, kojeg su kao prvog na draftu izabrali San Antonio Spursi, najavio je da neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu 2023. s Francuskom

"To ne bi bilo realno u smislu razvoja i nerazborito u smislu zdravlja", izjavio je 19-godišnji Wembanyama, najveći košarkaški svjetski talent.

Bivši igrač Metropolitansa 92 ovaj je izbor ocijenio i "neopozivim" i "frustrirajućim", istaknuvši da bi sudjelovanje na sljedećem Svjetskom prvenstvu, od 25. kolovoza do 10. rujna u Aziji, značilo ukupno "170 utakmica u 24 mjeseca", uključujući nadolazeću sezonu i Olimpijske igre Pariz 2024.

"Nadam se da će ljudi razumjeti. Francuska momčad je i dalje u središtu. Želim s njom osvojiti što više naslova. Ali mislim da je to nužna žrtva", dodao je 224 cm visoki Wembanyama, dva dana prije nego što će francuski izbornik Vincent Collet objaviti sastav za Svjetsko prvenstvo.

Wembanyama, koji je svoj prvi nastup za reprezentaciju imao prošlog studenog protiv Litve (90:65), kazao je da njegova nova momčad San Antonio Spurs nije izvršila pritisak na njega da donese takvu odluku.