SERIJA IDE DALJE

Mikica Lučić uništila 29. igračicu svijeta

23.04.2013 u 15:35

Bionic
Reading

Sjajnu izvedbu je imala hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni ovog utorka na zemljanom WTA turniru u Stuttgartu. U meču 1. kola pregazila je Ruskinju Jelenu Vesninu sa 6-0, 6-4

Nakon što je prošla sve kvalifikacijske zamke na ovom jakom turniru, Lučić-Baroni je dodatno 'eksplodirala' na startu glavnog turnira, te je nevjerojatnom lakoćom pobijedila inače 29. tenisačicu na svijetu. Bio je ovo treći međusobni meč i treća pobjeda hrvatske igračice.

O prvom setu i ne treba trošiti mnogo riječi jer je Lučić-Baroni potpuno dominirala, a od servisa suparnice je radila što je htjela (tri breaka od sedam šansi koliko je imala).


U drugom je setu do prvog breaka hrvatska tenisačica došla kod vodstva 3-2. Iako se činilo da će Lučić-Baroni mirno kod 5-3 odservirati za meč, u tom je trenutku Vesnina napravila jedini break u meču, te smanjila na 5-4. Ali, ništa joj to nije pomoglo jer je odmah u idućem gemu još jednom lako izgubila servis i Lučić-Baroni je time osigurala važnu i veliku pobjedu.

Moguće je da se Vesnina osjećala nešto umornije jer je tijekom vikenda igrala Fed Cup ogled, no bez obzira na to treba itekako pohvaliti sjajnu igru Hrvatice koja je odservirala pet aseva, te je osvojila 72 posto poena nakon ubačenog prvog servisa (21 od 29). Iskoristila je pet od 12 break-prilika.

U 2. kolu će Lučić-Baroni igrati protiv druge nositeljice, Kineskinje Na Li.

WTA Stuttgart, 1. kolo:

Lučić-Baroni - Vesnina 6-0, 6-4