'čelični mike' opet boksa

Mike Tyson u subotu se nakon 15 godina mirovine vraća u ring; otkriveno je koliko će milijuna dolara zaraditi za jedan jedini meč

25.11.2020 u 15:11

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju u Los Angelesu će se odigrati još jedan 'povijesni' boksački meč! Mike Tyson (54) vraća se u ring nakon 15 godina pauze, a borit će se s još jednom legendom, protivnik mu je Roy Jones jr. (51)

Milijuni navijača diljem svijeta jedva čekaju ovaj spektakularni meč, no mnoge su razočarala pravila koja su objavljena. Naime, radi se o ekshibicijskom okršaju boksača koji su pošteno 'zagazili' u šesto desetljeće života pa će se borba održati po prilagođenim pravilima.

Mike Tyson (54) i Roy Jones jr. (51) će tako u Staples Centru u Los Angelesu boksati osam rundi po dvije minute, nokaut je strogo zabranjen, neće biti sudaca uz ring, a borba će se prekinuti ako nekome od dvojice legendarnih boksača poteče krv! Uz sve to, nakon borbe neće biti proglašen pobjednik...

Bez obzira na sve, prodaja 'pay-per-view' prijenosa ovog meča u Americi i ide fantastično dobro iako je cijena visokih 50 dolara! Kako god bilo, uz sve to će i Tyson i Jones sjajno zaraditi.

Otkriveno je i koliko - Mike Tyson će za ovu borbu dobiti 10 milijuna dolara, dok će Jones dobiti oko tri milijuna! S obzirom na njihove godine i ekshibicijskom karakteru ovog meča - fantastično!

A da sve bude još i fantastičnije pobrinuo se sam Mike Tyson. On će svoj honorar dati u dobrotvorne svrhe, novac će donirati organizacijama koje zbrinjavaju beskućnike u Los Angelesu i diljem SAD-a.

S druge strane, Roy Jones će zbog financijskih problema zadržati svoj honorar. On je zbog toga i prihvatio borbu te će mu ova tri milijuna dolara sigurno dobro doći. A u isto će vrijeme ispuniti višegodišnju želju, onu da se napokon bori s Tysonom.