OPASNE POGREŠKE

Mick Schumacher se ispričao zbog neugodne situacije koju je napravio s bolidom u boksu; glavno da nitko nije nastradao

12.05.2021 u 07:01

Bionic
Reading

Mick Schumacher vozi svoju prvu sezonu u Formuli 1 pa je jasno da su pogreške neizbježne, a zbog jedne koju je napravio na VN Španjolske odmah se ispričao

Mladi Schumacher je zbog slavnog oca Michaela uvijek pod povećalom. U debitantskoj sezoni zasad se dobro snalazi, ali zbog slabog bolida Haasa od njemačkog vozača ne treba očekivati čuda.

I u njegovoj momčadi su sami priznali da im je najvažnije da se Mick dobro upozna s bolidom i cijelom momčadi te stekne potrebno iskustvo, a tek kasnije treba očekivati nešto više. Jasno je da su i pogreške sastavni dio odrastanja u Formuli 1, a jedna se Schumacheru dogodila na četvrtoj utrci sezone.

Prebrzo je ušao u boks na izmjenu guma i prisilo je jednog od mehaničara da se izmakne kako ne bi nastradao.

'Nažalost, imali smo jednu strašniju scenu u boksu. Srećom, svi su dobro, ali to definitivno to nije ono što želimo. Nakon toga bio sam pomalo frustriran što mi se to dogodilo i što sam u tom smislu doveo momčad u opasnost, zato mi je žao zbog tog trenutka', rekao je Mick.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Španjolske, 9.5.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Xavi Bonilla / AFP / Profimedia

Mladi Nijemac je bio 18., ali smatra da mu momčad ide u pozitivnom smjeru...

'Mislim da želim malo previše, želim se boriti s dečkima, želim biti tamo s njima, ali znamo da moramo biti oprezni i dati si vremena, ali bez obzira na to mislim da potezi koje povlačimo idu u vrlo pozitivnom smjeru.'