DVA gOLA PERUU

Messi zabija i putuje prema nedodirljivosti. Kad redari zakažu, sve rješava zagrljajem

18.10.2023 u 09:58

Bionic
Reading

Aktualni svjetski prvaci nogometaši Argentine upisali su i četvrtu pobjedu u južnoameričkim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine koje će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku, a junak utakmice ponovno je bio Lionel Messi

Nakon slavlja protiv Ekvadora (1-0), Bolivije (3-0) i Paragvaja (1-0), "Gauči", koje vodi Lionel Scaloni, su u Limi porazili Peru sa 2-0 pa nakon četiri kola imaju maksimalnih 12 bodova i 7-0 razliku pogodaka.

Svjetske prvake je do trijumfa predvodio dvostruki strijelac Lionel Messi (32, 42). Messi je u 58. minuti zabio i treći gol na utakmici, ali je naknadno poništen zbog zaleđa.

"Mislim da je ova momčad impresivna, nastavlja rasti. Imamo sjajne igrače, imamo vrlo izražen stil igre koji nas identificira. Nadajmo se da ćemo nastaviti tim putem," kazao je argentinski kapetan.

U završnici utakmice, nekoliko navijača je istovremeno ušlo na teren kako bi pokušali doći do argentinske zvijezde. Samo je jedan to uspio "driblingom" zaštitara.

Messi sada ima 178 u kojima je zabio 10 golova za Argentinu čime njegovi stari rekordi dosežu nove visine. No postavio je još jedan rekord. Golovima koje je zabio Peruu došao je do 31. gola u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo čime je pretekao Luisa Suareza te postao najbolji strijelac u povijesti južnoameričkih kvalifikacija za SP.

Standings provided by Sofascore