velika vijest

Mercedes predstavio električni bolid s kojim planira do kraja pokoriti automobilizam

12.09.2019 u 16:43

Bionic
Reading

Ove srijede Mercedes koji suvereno vlada Formulom 1 u posljednjih sedam godina predstavio je svoj električni bolid s kojim namjerava pokoriti i Formulu E...

Podsjetimo, 'srebrne strijele' postale su pojam izvrsnosti u automobilizmu nakon što su zavladale Formulom 1 u njezinoj hibridnoj eri, u kojoj pod ravnateljom Totom Wolffom još ne znaju za izgubljenu titulu, niti vozačku niti konstruktorsku.

  • +3
Formula 1, Velika nagrada Italije Izvor: Profimedia / Autor: Antonin Vincent / DPPI Ant

Nakon pet titula Lewisa Hamiltona i jedne Nice Rosberga u Formuli 1 te ovogodišnje koja se već smiješi, Mercedes je odlično proširiti svoju dominaciju na utrke električnih bolida.

Ove srijede predstavljen je električni bolid pod imenom EQ Silver Arrow 01, koji će u novoj sezoni Formule E pokušati doći do dvostruke titule, s 360 KS i 900 volta na raspolaganju te maksimalnom brzinom od 240 km/h.

Vozačku postavu čine ugledni vozači, talentirani junior Nick de Vries te bivši McLarenov vozač Stoffel Vandoorne.

Ravnatelj neće biti Wolff, već Ian James, no s obzirom na uspjehe koje Mercedes ima sa svojim hibridom, jasno je da će i među električnim jurilicama imati što za reći u sezoni koja počinje već u studenom utrkom u Saudijskoj Arabiji.

Audi, Nissan, BMW, Porsche i Jaguar također su ušli u Formulu E koja ima ambiciju zasjeniti u budućnosti Formulu 1 i postati novo elitno automobilističko natjecanje. Zasad se ne čini kao realan scenarij, ali s razvojem tehnologije sve je moguće...