strašno pojačanje

Mega-transfer našičkog Nexea; bio je najbolje desno krilo Francuske, igrao je s Nikolom Karabatićem, Mikkelom Hansenom...

02.11.2021 u 18:14

Bionic
Reading

U našičkom Nexeu imaju se s čime pohvaliti, jer novi među Gromovima je Fahrudin Melić, svojevremeno najbolje desno krilo Francuske!

Fahrudin Melić novi je Grom! U Našice stiže iz Francuske, iz Saint-Raphaëla gdje je proveo posljednjih sezonu i pol. Lijevoruki Fahrudin koji igra na poziciji desnog krila, rođen je u Prijepolju u Srbiji, u sedmom razredu preselio je s obitelji u Sarajevo gdje je i započeo njegov rukometni put i gdje se, kako kaže, formirao i kao igrač i kao osoba.

Prošao je kroz sve selekcije RK Bosna Gas gdje je proveo deset sezona, a po jednu sezonu igrao je za Zrinski iz Mostara te za banjalučki Borac. Dvije sezone proveo je u Sloveniji, u Gorenju gdje mu je trener tada bio Branko Tamše, s kojim će ponovno surađivati u idućih godinu i pol, na koliko je potpisao ugovor s RK Nexe.

Iako mu je velika želja bila igrati za reprezentaciju BiH, 50-ak reprezentativnih nastupa skupio je u dresu reprezentacije Crne Gore, odakle sežu korijeni njegove obitelji. Nakon dvije sezone provedene u Gorenju, Mela odlazi u Francusku, u PSG gdje je igrao tri sezone u tada najskupljoj momčadi u povijesti rukometnog loptanja i dijelio svlačionicu s Omeyerom, Hansenom, Karabatićem, Narcisseom, Vorijem i Abaloom.

Proglašen je i najboljim desnim krilom Francuske, a po isteku ugovora s PSG-om iz Pariza Melić je otišao u Chambery gdje je igrao četiri sezone.

Nakon osam i pol sezona igranja u Francuskoj ligi, Fahrudin Melić obući će dres RK NEXE, protiv kojega je igrao s ekipama Borca i Gorenja. Osim trenera Tamšea, Mela dobro poznaje i sportskog direktora Vedrana Zrnića i neke igrače s kojima je već uspio i popiti piće. Redovito prati rezultate svog novog kluba čiji će dres nositi idućih godinu i pol, a do suradnje je došlo vrlo brzo, na obostrano zadovoljstvo. 

Fahrudin Melić sretno je oženjen, otac kćeri i dva sina, završio je Fakultet za sport, a u slobodno vrijeme puno čita i naravno prati sport.