ULOG - TITULA PRVAKA

'Medvjedi' protiv Mladosti izborili 'majstoricu'

26.03.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Medvjedi su se vratili u utrku za naslov prvaka Hrvatske. Nakon što su protekle dvije utakmice u finalnoj seriji izgubili od Mladosti, u četvrtoj su led napustili kao pobjednici. Ovom pobjedom (3:5) izjednačili su finalnu seriju na 2-2 te će ovosezonski prvak Hrvatske biti poznat u srijedu.

Četvrti finalni susret Medveščaka i Mladosti, za razliku od protekla dva, bio je tijesan. Obje su momčadi imale podjednak broj udaraca na gol, 38:36 u korist Medvjeda, i iako su Medvjedi u prvoj trećini osigurali tri gola prednosti, igrači Mladosti su uspjeli do 42. minute smanjiti na jedan gol razlike te su do kraja susreta imali i nekoliko prilika za izjednačenje, ali vratar Mate Tomljenović im to nije dopustio.

Peta, ujedno i odlučujuća, finalna utakmica igra se u srijedu u 17:45 u Domu sportova.

Medvjedi su prema pobjedi krenuli u 15. minuti kada je odličnu priliku za pogodak imao Luka Mikulić, ali u tom ga je naumu zaustavio branič Mladosti Marko Tadić zbog čega je bio dosuđen kazneni udarac. Mikulić je kazneni izveo smireno i samouvjereno, uspio je prevariti Matiju Tačkovića i pospremiti pak u mrežu za vodstvo Medveščaka. Dvije minute kasnije Medvjedima se otvorila još jedna šansa. Filip Oreščanin namjestio je pak Ivanu Brenčunu koji je u trenu osigurao Medvjedima dva gola prednosti. U 19. je pao i treći pogodak. Igor Lazić, koji se oporavio od ozljede, dodao je pak Nikoli Senzelu koji se nalazio na desnoj strani, da bi ga zatim on pospremio u desni kut Tačkovićeve mreže.


U drugoj trećini igrači Mladosti su više napadali, a u 29. su iskoristili dvominutnu kaznu Medveščaka zbog previše igrača na ledu i smanjili na 1:3 uz pomoć Marka Lovrenčića. Mladostaši su do kraja dionice nastavili s pritiskom na Medveščakova vrata, da bi početkom posljednje trećine, u 42. minuti, zabili još jedan pogodak (Tadija Mirić). Šest minuta kasnije Medvjedi su ponovo pobjegli na dva gola razlike zahvaljujući Mislavu Blagusu.

Mladostaši su im se u 57. opasno približili na 3:4 te su u posljednjim minutama susreta pokušali doći do izjednačenja sa šest igrača, ali to se nije dogodilo. Jedanaest sekundi prije nego što je sudac obilježio kraj dvoboja, Mikulić je pospremio pak u praznu mrežu Mladosti i potvrdio pobjedu Medvjeda.