prebrz i na jeziku

Max Verstappen na udaru fanova F1 zbog ponižavanja kolega

01.08.2023 u 09:23

Bionic
Reading

Max Verstappen je na VN Belgije stigao do osme pobjede zaredom u prvenstvu Formule 1, ali javnost se više bavi njegovom 'prepirkom' preko radija s inženjerom momčadi

Vozača Red Bulla nije zaustavila ni kazna od pet mjesta na startu na svom putu do najviše stepenice. Momčad Christiana Hornera također je produžila svoj rekordni niz pobjeda pošto su ostvarili 13. uspjeh zaredom.

Međutim, nakon utrke dosta se priča i piše o Verstappenovoj poruci inženjeru utrke Gianpieru Lambiaseu koja je postala viralna na društvenim mrežama.

'Ova je guma imala razumnu degradaciju u prvoj vožnji. Zamolio bih te da malo više koristiš glavu', rekao je Lambiase koji je primijetio da se gume prebzo trše zbog Verstappenovog preagresivnog načina vožnje.

Uslijedio je tipičan odgovor prvaka: 'Mogao bih i ja tako nastaviti pa ćemo još jednom stati? Malo treninga u boksu.'

Lambiase je odgovorio: 'Ne. Ne ovaj put.'

Naravno, komentar koji je dao Verstappen bio je u šali, ali čini se da nekolicina fanova F1 nije to tako shvatila i tvrdi da je to nepoštovanje prema njegovim kolegama vozačima.

  • +15
Formula 1, Velika nagrada Belgije, Spa Francorchamps, 30.7.2023. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

'Kakav nedostatak sportskog duha. Ogromna šteta za F1 zbog ovakvog stava', napisao je jedan fan.

'Treba ga poniziti. Njegova arogancija izmiče kontroli', napisao je drugi korisnik Twittera.

'Ono što mi se ne sviđa u vezi ovoga je čista arogancija. On se zapravo samo ruga svima ostalima na gridu, što, po mom mišljenju, pokazuje nedostatak poštovanja prema drugim vozačima/timovima', dodao je treći.

Nešto kasnije, na pitanje o radijskim porukama Lambiasea, Verstappen je bio jasan: 'Usporio sam. Naravno, svi gledamo brojke, gledamo istrošenost gume. Ova je staza super teška za gume. Ne želite raditi super nepotrebne stvari, pa smo tako vozili do kraja.'