čistka na stamford bridgeu

Mateo Kovačić ostaje bez tri najiskusnija suigrača; Chelsea čak trojicu 'veterana' pušta bez eura odštete

11.04.2020 u 08:26

Bionic
Reading

Nitko ne može točno reći o čemu razmišljaju čelni ljudi Chelseaja i sam trener 'bluesa' Frank Lampard. Naime, krajem lipnja ugovori završavaju trojici najiskusnijih igrača i oni će kao slobodni igrači napustiti Stamford Bridge

Čudna politika Chelseaja koji svojim igračima starijim od 30 godina ne nudi suradnju na duže od godinu dana mogla bi se treneru Franku Lampardu ovog ljeta pokazati poprilično štetnom.

Naime, gotovo je sigurno da sjajni Brazilac Willian (31) odlazi, razočaran je odnosom nakon što je sedam sezona proveo u klubu te će kao slobodan igrač potražiti novu sredinu. Ne treba napominjati kako mu ugovor završava 30. lipnja te Stamford Bridge napušta bez odštete, a doslovno može birati u kojem će velikanu nastaviti karijeru.

No, nije Willian jedini koji će napustiti 'bluese'. U istoj je skupini Španjolac Pedro (32) koji je s Willianom 'popunjavao' poziciju na desnome krilu. Pedro je prije pet sezona stigao iz Barcelone za čak 30 milijuna eura, a sada je također slobodan igrač. Istina, u veteranskim je godinama, ali ima 'u nogama' još barem dvije dobre sezone. Jasno, i za njega je veliki interes, najvjerojatnije će se vratiti u Španjolsku.

I dok je za Williana i Pedra donekle jasno da 'bluesi' na njih više ne računaju jer na poziciji desnog krila imaju Christiana Pulisica, sve je začudila odluka da novi ugovor nije ponuđen francuskom napadaču Olivieru Giroudu (32).

I on je u veteranskim godinama, ali sigurno ima još koju dobru sezonu. Na Stamford Bridge Giroud je stigao prije tri sezone iz Arsenala za 21 milijun eura, no nekako se baš i nije snašao. U ove tri sezone ukupno je odigrao 76 utakmica u svim natjecanjima za Chelsea i zabio - 21 gol! Skupa investicija, svaki njegov gol vrijedi milijun eura, a 'bluesi' na njegovoj poziciji imaju fantastičnog Tammyja Abrahama (22) koji je samo ove sezone zabio 15 golova Tu je i nepravedno zapostavljeni belgijski napadač Michy Batshuayi (26) kojeg je Chelsea u ljeto 2016. godine doveo iz Marseillea za čak 39 milijuna eura. Od tada se Batshuayi povlačio po posudbama (Borussija (D), Valencija, Cristal Palace), a sad bi mu Lampard napokon trebao dati pravu priliku jer ju definitivno zaslužuje.

>> Sjajni Brazilac nakon sedam godina napušta Chelsea: Priča je gotova, nema više pregovora

Ovu čistku teško da će preživjeti trenutno najstariji u momčadi, rezervni golman Caballero (38), kojemu također krajem lipnja završava ugovor, pa mu mirovina ne gine.

Tako će najstariji u momčadi Chelseaja ostati kapetan Cesar Azpilicueta (30), a klub će (ne)planskim odlaskom 'veterana' Williana, Pedra i Girouda izgubiti najmanje 25 milijuna eura koliko je okvirno mogao dobiti kao odštetu za njih. Samo Willian, sada na uzdrmanom tržištu, vrijedi 15 milijuna, dok bi Pedro i Giroud mogli uprihoditi po pet milijuna eura. No, u Chelseaju su odlučili jednostavno pustiti ih...