šok terapija

Mateo Kovačić je doznao sjajne vijesti; legenda se vraća na klupu Chelseaja

06.04.2023 u 12:36

Bionic
Reading

Frank Lampard (44) po drugi je put pristao preuzeti klupu Chelseaja te će momčad sa Stamford Bridgea voditi do kraja ove sezone

Engleski mediji objavili su kako je pao dogovor te će Frank Lampard (44) do kraja ove sezone voditi momčad Chelseaja.

Podsjetimo, Lampard je klupska legenda, od 2001. do 2014. godine za 'bluese' je odigrao 648 utakmica i zabio 211 golova, jedan je od najvećih igrača Chelseaja svih vremena.

Po svršetku igračke karijere Lampard se bacio u trenerske vode, a od srpnja 2019. godine do siječnja 2021. je kao trener vodio 'bluese'. U 84 utakmice ostvario je 44 pobjede uz 17 remija i 23 poraza. Od siječnja je bez posla nakon što je dobio otkaz u Evertonu, a sad će do kraja sezone voditi Chelsea.

  • +7
Chelsea - Liverpool, engleska liga, 4.4.2023. Izvor: EPA / Autor: ANDY RAIN

U klubu su odlučili dati još jednu priliku Lampardu, no dojam je da će u ljeto ipak krenuti u potragu za dugoročnim rješenjem, a kao najozbiljniji kandidati spominju se Julian Nagelsmann i Luis Enrique.

Chelsea je na tek 11. mjestu ljestvice s ne baš sjajnim šansama za plasman u neko od europskih natjecanja, no ono što je u ovom trenutku najvažnije je četvrtfinale Lige prvaka u kojem 'bluesi' igraju protiv Real Madrida.

Lampardov povratak je i sjajna vijest za našeg Matea Kovačića koji je u njegovom prvom mandatu bio jedan od najvažnijih igrača i osoba od apsolutnog povjerenja na terenu i izvan njega. Sigurno je da će Lampard i sada 'ključ' momčadi dati u ruke našem reprezentativcu.

'Oduševljeni smo što Franku ponovno možemo poželjeti dobrodošlicu na Stamford Bridge. Frank je član Kuće slavnih Premier lige i klupska legenda', izjavili su suvlasnici Todd Boehly i Behdad Eghbali u priopćenju na klupskom mrežnom portalu, a iz kluba su još dodali:

'Dok nastavljamo intenzivnu potragu za stalnim glavnim trenerom, želimo klubu i navijačima omogućiti da imaju jasan i stabilan plan do kraja sezone. Želimo si dati priliku za uspjeh, a Frank ima sve karakteristike i kvalitetu da nas dovede do cilja.'