TOPI SE PREDNOST ROSSIJA

Marquez opet pao, Lorenzo nezadrživ i u Barceloni!

14.06.2015 u 14:44

Bionic
Reading

Jorge Lorenzo stigao je do četvrte uzastopne pobjede na MotoGP utrci u Barceloni te tako stigao na samo bod zaostatka za Rossijem, dok se Marquez novim padom praktički oprostio od obrane titule...

Nakon trijumfa u Jerezu, Le Mansu i Mugellu, Lorenzo je još jednom s lakoćom svladao svoje rivale te potvrdio da je Yamaha trenutno pobjednički motor u MotoGP-u. Dvostruki prvak u Barceloni je preuzeo vodstvo na samom početku, zadržao iza sebe timskog kolegu Valentina Rossija te upisao 37. pobjedu u 'kraljevskoj klasi'.

Rossi je uspio zadržati bod prednosti u ukupnom poretku ispred Lorenza drugim mjestom u Barceloni, ali 28-godišnji Španjolac u velikom je naletu. S druge strane, Marc Marquez trećim je ovosezonskim padom gotovo potpuno ispao iz borbe za titulu koju je osvojio u prethodne dvije sezone. Pao je i trećeplasirani u ukupnom poretku Andrea Iannone.

Iza Lorenza i Rossija, na trećem mjestu završio je Dani Pedrosa. Aleix Espargaro koji je za Suzuki iznenadio pole pozicijom u kvalifikacijama pao je u završnici s četvrtog mjesta.

Sljedeća utrka vozi se za dva tjedna u Assenu.