NEMA GA dva mjeseca

Marko Livaja na prekretnici. Hoće li zbog Grka napustiti Hajduk?

22.05.2024 u 15:32

Bionic
Reading

Marko Livaja od ozljede na utakmici Hajduka s Dinamom 30. ožujkam kada je izašao iz igre nije, više nastupio ni minute, izgledno je da neće ni u posljednjoj utakmici s Lokomotivom...

Međutim, jedan od prvih zadataka novog sportskog direktora, pogotovo ako to bude Nikola Kalinić što je izvjesno, trebao bi biti razgovor s Hajdukovim najboljim i najskupljim igračem.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ove sezone Marko Livaja nije uspio u nakani donošenja trofeja Bijelima, imao je problema s ozljedama, između ostalog i jer ga protivnički stoperi udaraju, a dok je Hajduk bio u igri za trofeje nastupao je načet, piše Germanijak.

Nakon ove ozljede 30. 3. 2024. Marko Livaja više nije zaigrao za Hajduk Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Činjenica je da nije bio na razini prethodne dvije sezone kada je bio najbolji igrač i strijelac lige, ali ozljede i pad Hajduka što se tiče atmosfere, glavni su krivci za to. Livaje još uvijek ima dobru cijenu, Transfermarkt ga vrednuje 6,5 milijuna eura, tako da se i tu krije potencijalna zarada.

Sportski direktor mora obaviti razgovor i s Ivanom Perišićem te pronaći trenera. Germanijak neslužbeno doznaje da za Livaju ima interesa iz Grčke. Što će odlučiti, hoće li se vraćati u zemlju gdje je s AEK-om bio prvak, tek treba vidjeti, no kako se neslužbeno doznaje, sigurno nije imun da se ponovno okuša tamo, pogotovo ukoliko stigne neka dobra ponuda.

Ove sezone Livaja je u 30 nastupa zabio 12 golova i pridodao sedam asistencija u svim natjecanjima.

Brojevi ukupno u Hajduku otkako je stigao u zimu 2021. godine su impresivni: 130 utakmica, 72 pogotka i 44 asistencije. Ugovor s Hajdukom ima do ljeta 2027.

sve osim nogometa