košarkaška euroliga

Mario Hezonja je doznao dobru vijest; ruski klubovi ipak neće biti izbačeni iz Eurolige, ali ne smiju igrati u svojoj državi...

25.02.2022 u 18:48

Bionic
Reading

U petak su se sastali čelnici svih osamnaest košarkaških klubova koji nastupaju u Euroligi, a povodom novonastale situacije, ruske invazije na Ukrajinu...

Odlučeno je kako se natjecanje u Euroligi neće prekidati niti nastaviti u nekakvom drugačijem formatu, ali ruski klubovi ne smiju igrati domaće utakmice na svome tlu.

Raspored odigravanja utakmica ostaje identičan, a moskovski CSKA, Zenit iz Sankt Peterburga i Unics iz Kazanja bit će domaćini na neutralnom terenu. Podsjetimo, za Unics igra hrvastki reprezentativac Mario Hezonja, a trener momčadi iz Kazanja je bivši hrvatski izbornik Velimir Perasović.

'Odluke su donesene kako bi se zaštitio integritet natjecanja te želimo izolirati sport od bilo kakvih političkih akcija', objavilo je vodstvo Eurolige.

Zbog novonastale situacija do sada su otkazane četiri ovotjedne utakmice Eurolige: Bayern - CSKA, Baskonia - Uniks, Zenit - Barcelona i CSKA - Barcelona.