Poznat idući protivnik

Marin Čilić izborio polufinale ATP-a u Estorilu; hrvatski tenisač prošao dalje nakon samo jednog odigranog seta

30.04.2021 u 17:30

Bionic
Reading

Marin Čilić je izborio polufinale ATP-a u Estorilu nakon što mu je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao meč zbog ozljede

Hrvatski tenisač Marin Čilić izborio je plasman u polufinale ATP turnira u Estorilu, nakon što mu je Južnoafrikanac Kevin Anderson predao četvrtfinalni dvoboj zbog ozljede. Čilić je dobio prvi set 7:6 (7) nakon čega je Anderson predao meč.

Tijekom prvog seta niti jedan tenisač nije izgubio svoj servis. Čilić je imao jednu break loptu u drugom gemu, a Anderson dvije u trećem gemu, no niti jedna nije iskorištena pa je set razriješen u trinaestoj igri.

Marin je poveo 3:1 uz 'mini break', međutim, 105. tenisač svijeta se vratio s tri poena u nizu za vodstvo 4:3. Anderson je kod rezultata 6:5 imao i set loptu, no Marin je osvojio oba svoja servisa za vodstvo 7:6. Južnoafrikanac je izjednačio na 7:7, a Čilić potom dobiva dva poena za 9:7 i 1:0 u setovima.

Bio je to njihov osmi međusobni susret i sedma pobjeda hrvatskog tenisača. Jedini poraz Marin je doživio 2013. u Rimu.

Čilić će u polufinalu igrati Britanca Camerona Norriea koji je u četvrtfinalu pobijedio drugog nositelja Čileanca Christiana Garína sa 3:6, 7:5, 6:3.

Norrie je rođen u Južnoj Africi, a kao klinac je nastupao za Novi Zeland gdje se preselila njegova obitelj. Sa 16 je počeo nastupati pod britanskom zastavom. 

Marin do sada nije igrao protiv 50. tenisača svijeta