NOVI POSAO?

Maradona u Iraku nasljeđuje Zica i Belina

20.12.2012 u 22:17

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Argentinac Diego Maradona (52), trebao bi postati izbornik reprezentacije Iraka, potvrdio je jedan od njegovih menadžera

'Primili smo ponudu i kontaktirali Diega, a on ju je prihvatio. Izvršni odbor Iračkog nogometnog saveza trebao bi se sastati u petak i potvrditi financijske aspekte ugovora', izjavio je za argentinski La Nacion Hernan Tofoni, menadžer u tvrtki Wolrd Eleven koja vodi brigu o Maradoninoj karijeri.

Maradonin će zadatak biti odvesti iračku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. Na prošlom je SP-u u Južnoj Africi, podsjetimo, Maradona vodio svoju rodnu Argentinu s kojom je dogurao do četvrtfinala u kojem je Njemačka bila bolja s 4:0. Poslije toga je bio trener Al Wasla iz Ujedninjenih Arapskih Emirata, ali zbog slabih je rezultata u srpnju ove godine dobio otkaz.

Reprezentaciju Iraka do prošlog je mjeseca vodio legendarni Brazilac Zico koji je izborničku klupu napustio zbog nepoštivanja određenih stavki iz ugovora. Početkom prošlog desetljeća na klupi ove reprezentacije sjedio je i hrvatski stručnjak te Dinamova legenda Rudi Belin.