NAKON HAT TRICKA

Mandžo od Pepa dobio najveći mogući kompliment!

13.02.2014 u 12:10

Bionic
Reading

Minhenski Bayern je još jednom demonstrirao svoju moć pobijedivši usred Hamburga domaći HSV 5:0, a prvo ime susreta bio je Mario Mandžukić postigavši čak tri gola i tako na najbolji način odgovorivši na kritike trenera Guardiole

Guardiolin Bayern nastavlja gaziti sve pred sobom. U četvrtfinalu njemačkog kupa Bayern je razbio HSV 5:0 na gostovanju u Hamburgu. Junak bavarske momčadi bio je naš Mario Mandžukić utrpavši tri gola hamburškoj momčadi. Bila je to još jedna izvrsna prezentacija hrvatskog napadača koji je na najbolji mogući način odgovorio svim kritičarima, pa i treneru Guardioli.

'Uvijek analiziram igru naših protivnika i onda na teren pošaljem momčad koja će najbolje odgovoriti na taktičke zamisli. Mario Mandžukić najbolji je igrač kaznenog prostora na svijetu, no ponekad morate igrati drugačije. Sve je u taktici, ali baš sve', kazao je Guardiola i na taj način dao nevjerojatnu pohvalu hrvatskom nogometnom reprezentativcu.


'Nije prvi put da me igrači kritiziraju zbog mojih odluka. U Barceloni mi se to često događalo, no s time se treba znati nositi.'

Što se tiče same igre u Hamburgu, Guardiola je kazao:

'Izuzetno sam zadovoljan time kako su odigrali moji igrači. Igrali su jako, jako dobro. Prvi put vodim momčad u njemačkom kupu i svi su mi rekli da je prekrasno u Berlinu, a sada smo napravili korak bliže tome. Ovo je nešto posebno za mene. Imali smo problema na početku utakmice, ali onda smo poveli 2:0 i sve je bilo lako', završio je španjolski strateg.

Mario Mandžukić ponio je prema Kickeru epitet najboljeg nogometaša susreta u sinoćnjem četvrtfinalnom ogledu DFB-Pokala protiv HSV-a.

Bayernov je napadač predvodio svoju momčad do super-uvjerljive pobjede 5-0 s postignuta tri pogotka, a ugledni njemački dvotjetnik ocijenio je njegovu 90-minutnu predstavu savršenom jedinicom (ocjene se kreću u rasponu od savršene jedinice do najlošije šestice).

Najbliže mu se po izvedbi, ali i ocjeni približio Toni Kroos s ocjenom 1.5. S druge strane, hrvatski nogometaši Hamburga Milan Badelj (do 72. minute) i Ivo Iličević (90 minuta) ocijenjeni su očekivano slabo s 4.5. Ivan Perišić zaslučio je solidnu trojku u 3-2 gostujućoj pobjedi svog Wolfsburga nad Hoffenheimom u susretu u kojem je asistirao kod trećeg gola, dok je Ivica Olić ostao neocijenjen za posljednjih 10 minuta igre. U četvrtfinalu DFB-Pokala je nastupio još jedan hrvatski nogometaš, a riječ je o Srđanu Lakiću čiji je Kaiserslautern slavio u gostima kod Bayera s 1:0 nakon produžetaka. Lakić je zaigrao od 85. minute i ocijenjen je s 4.5.

U Kickeru donose tekst pod naslovom "Jasan odgovor od Mandžukića i Kroosa", aludirajući na njihove nedavne probleme s trenerom Pepom Guardiolom zbog navodnog nezalaganja na treningu, odnosno prijevremenog povlačenja iz igre. U opisu Mandžukićeve igre stoji: 'Hladnokrvni strijelac, tri prilike - tri gola'.

Njemačka kup
Hamburger SV 0 5 Bayern Munchen
Strijelci
0:1 M. Mandžukić (21') 0:2 Dante (26')
0:3 A. Robben (54') 0:4 M. Mandžukić (74')
0:5 M. Mandžukić (76')
Sastavi
R. Adler
H. Westermann
J. Tah
M. Jansen
Z. Gin Lam
T. Rincon
M. Badelj (72' O. Bouy)
O. John
I. Ilicevic
H. Calhanoglu (71' J. Zoua)
R. Van der Vaart (40' T. Arslan)
M. Neuer
Dante
J. Boateng (49' J. Martínez)
D. Alaba
Rafinha
P. Lahm (65' B. Schweinsteiger)
T. Kroos
Thiago (64' X. Shaqiri)
M. Götze
A. Robben
M. Mandžukić
Žuti kartoni
Z. Gin Lam 41'
T. Arslan 55'
T. Rincon 89'