KLADITE SE PAMETNO

Malkin, Crosby i društvo su odlično otvorili novu sezonu

23.01.2013 u 12:12

Bionic
Reading

Pittsburgh Penguinsi iza sebe imaju dvije impresivne utakmice gdje su sa vrlo dobrom igrom svladali Philadelphiu Flyerse te New York Rangerse. Flyerse su pobijedili sa 3:1 i vratili im za one poraze u doigravanjima, dok su Rangersi stradali sa 6:3, na tom susretu je debitirao i Tomaš Vokun pojačanje na golu Pingvina

'Nijedna ekipa ne želi odmah na početku sezone pasti u minus i onda se boriti do zadnjeg daha kako bi osigurali doigravanje, pa tako ne želimo ni mi. Odradili smo dobar posao, sada gledamo prema naprijed i želimo nastaviti u istom ritmu', izjavio je nakon susreta Tomaš Vokun koji je branio gol Pingvina u premijernom nastupu.

U utakmici kod Rangersa, Penguinse su predvodili James Neal i sjajni Evgenji Malkin. Neal dva puta zatresao mrežu Rangera, dok je Malkin upisao čak tri asistencije. Također vrijedi napomenuti kako su u drugoj trećini domaćini morali zamijeniti jednog od najboljeg golmana lige Henrika Lundquista jer su mu do tada već iza leđa poslali četri paka.

'Utakmice protiv Rangersa su uvijek odlične. No nama nije igralo ulogu protiv koga igramo, jer u svaku utakmicu ulazimo sa istim ciljom, a to je pobjeda. Želimo pokazati protivniku da smo jači', rekao je jedan od junaka utakmice u New Yorku James Neal

Oni će danas po prvi puta ove sezone nastupiti pred svojim navijačima i pokušati nastaviti svoj niz pobjeda, a kako su krenuli to zbilja nikoga ne bi začudilo.

Leafsi su nakon pobjede protiv Montreala u drugoj utakmici sezone izgubili od Sabresa ponajprije zahvaljujući jako lošem powerplayu.

Utakmica je krenulo dosta nervozno s obje strane pa je u prvoj trećini bilo jako puno isključenja no puno više kod Sabresa pa su tako Leafsi gotovo pola trećine igrali s igračem više, a u nekim navratima i situacije 5 na 3. No to im nije pomoglo da dođu do vodstva pošto su u 8 minuti poveli Sabresi. Odmah na početku druge Leafsi primaju još jedan pogodak i time lagano gube nade u pobjedu. Smanjili su rezultat u posljednjoj minuti kada su se sjetili iskoristiti situaciju 5 na 3 no taka je već bilo prekasno. Užasno loša realizacija Toronta čak 35 udaraca a samo 1 gol, a također nevjerojatno loš im je i powerplay samo 1 od čak 16 prilika s igračem više je iskorištena i to već na samom kraju utakmice.

'Ne mogu biti zadovoljan našom igrom. Danas nažalost nismo bili na kojoj se osvajaju bodovi', kazao je trener Leafsa Randy Carlyle.

Van stroja je jedino ozlijeđeni Gardiner i oko njegovog povratka zasad nema informacija, ali bit će odsutan nekoliko prvih tjedana sezone.

Prognoza:
Pittsburg – Toronto, tip:1

Pittsburgh je odlično počeo sezonu sa dvije pobjede na dva neugodna gostovanja. Impresivan je način na koji su zgazili Rangerse u gostima i moglo bi se reći da su jedna od momčadi koja je najbolja započela sezonu. Sve izgleda dobro za njih te im sve linije jako dobro funkcioniraju i sasvim će sigurno biti jako motivirani da upišu prvu pobjedu pred domaćim navijačima. Leafsi su odigrali dosta slabo protiv Buffala pogotovo im je loš bio powerplay bez kojeg ne vidim kako će nauditi Pingvinima. Nema Toronto baš tako dobru obranu da pokrije svoju napadačku neefikasnosti koju dokazuje to da im je bilo potrebno čak 35 udaraca da zabiju gol Buffalu. Mislim kako će ovdje Pingvini lako doći do svoje prve domaće pobjede uz nešto manji ulog koji bi sigurno bio veći da nije sam početak sezone.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.