NESLUŽBENE INFORMACIJE

Maljković zna: Finalisti ABA lige izravno ulaze u Euroligu

25.02.2013 u 14:11

Bionic
Reading

Veliki košarkaški trener Božo Maljković koji je početkom sezone preuzeo Cedevite da bi nakon nekoliko mjeseci naprasno napustio klubu zagrebačkog kluba, za srpske je medije objasnio planove čelnika Eurolige oko regionalne ABA lige.

Bivši trener Cedevite Božo Maljković prije četiri mjeseca iznenada je napustio klub neobavljenog posla, bez objašnjenja i pozdrava. Otada ga nije bilo u medijima sve do danas, a izjavom je vjerojatno popravio raspoloženje upravo bivšim šefovima.

Iskusni srpski trener za tamošnje je medije otkrio kako mu je direktor Eurolige Jordi Bartomeu potvrdio kako će se finalisti završnog turnira ABA lige izravno plasirati u Euroligu.

'Nedvosmisleno mi je potvrdio da će samo finalisti Final Foura izravno u Euroligu, a trećeplasirani u kvalifikacije', rekao je Maljković koji je s Bartomeuom dugogodišnji prijatelj.

No, ovakvo pravilo bilo bi u suprotnosti s propozicijama ABA lige. Aktualna pravila kažu kako bi to trebali biti pobjednik Final Foura te najbolja momčad regularnog dijela, odnosno, ako je riječ o istim klubovima, u Euroligu bi išla još i poražena momčad iz finala.

'ABA je članica Eurolige i mora poštovati njihova pravila. Prije su Turska i Francuska bile izuzetak, ali je Bartomeu i to promijenio. Smatra da se moraju poštovati pravila lige i u tome je izričit', dodao je Maljković.

U slučaju da Maljković ima točne informacije, Cedevita bi plasmanom u finale osigurala Euroligu sljedeće sezone i spasila aktualnu bez pritiska da će osvojiti naslov, s obzirom na to da su se od šansi da budu prvi na ljestvici davno oprostili. Naravno, trebaju prvo izboriti plasman na završni turnir, što će biti izuzetno težak zadatak. No, možda im ovo bude motiv više.