'barakude' na suhom

Mađari se naslađivali nakon pobjede: Trebali smo ih puno lakše pobijediti...

19.07.2023 u 13:04

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti su u susretu 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki izgubili od Mađarske 12:10 te ostali bez izravnog plasmana u četvrtfinale

Mađari su prvu četvrtinu dobili 3:1 i to je bila prednost koju su održavali tijekom cijelog susreta. Istina, Hrvatska se u samoj završnici približila na samo gol minusa, ali 'barakude' su bile miljama daleko od remija, o pobjedi da ne pričamo.

Nakon susreta oglasio se i mađarski izbornik, legendarni Zsolt Varga.

'U većem dijelu utakmice prevladavala je naša volja, vidio sam dosta snage u obrani, pogotovo u igračkom položaju, a to je dosta pomoglo i napadima. To što su se Hrvati vratili u zadnjim minutama bilo je zasluga činjenice da smo napravili nekoliko pogrešaka. Moramo u analizi vidjeti zašto nam neke stvari tada nisu funkcionirale', kazao je Varga i dodao:

'Nema sumnje da smo bili bolji. Iz ove utakmice, iz svega se može crpiti dodatna snaga. To su ti možda i maleni trenuci koji su pomogli momčadi, jer iza svakog dobrog bloka, svakog posjeda lopte i svake sjajne asistencije stoji ogroman rad na terenu. To se zbraja u pobjedu od koje možete nastaviti graditi. Od sada, mi se očito već pripremamo za četvrtfinale', zaključio je mađarski izbornik koji je velik dio karijere proveo igrajući za zagrebačku Mladost.

  • +2
Hrvatska - Mađarska, SP u vaterpolu, 19.7.2023. Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Marton Vamos proglašen je igračem utakmice.

'Osjetilo se to u vodi, a možda su svi shvatili da smo puno, puno više od Hrvata željeli ovu pobjedu i mislim da je to presudilo u našu korist. Igrali smo vrlo koncentrirano, obrana je većinom funkcionirala odlično. Bilo je malo kolebanja na kraju četvrte četvrtine, ali riješit ćemo to da se ne ponovi. Od sada se orijentiramo na četvrtfinale', kazao je Vamos, a svoje viđenje pobjede dao je i Gergo Zalanki, najbolji strijelac susreta s tri gola:

'Igrali smo dobro gotovo cijelo vrijeme, trebali smo puno lakše pobijediti. Ja sam propustio neke prilike, a ono što se dogodilo u zadnjoj minuti, kako su se Hrvati vratili na jedan gol razlike... Nije to bilo toliko baš izrazito opasno i nije do igre', zaključio je Zalanki.

Standings provided by Sofascore