francuska liga

Lyon i dalje zakucan na samom dnu, Dejan Lovren igrao posljednjih 25 minuta

26.11.2023 u 23:26

Bionic
Reading

Nogometaši Lyona ostali su prikovani na dnu ljestvice francuskog prvenstva nakon što su u susretu 13. kola na svom stadionu izgubili od Lillea 0-2

Lyon je u prošlom kolu na gostovanju pobijedio Rennes sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu sezone, no u ovom kolu "lavovi" su ponovo postali "mačići" upisavši sedmi poraz sezone.

Gosti su poveli u 27. minuti golom Jonathana Davida, a na 2-0 je povisio Tiago Santos u 32. minuti. Lyon je tijekom susreta imao nekoliko lijepih prilika, ali su Alexandre Lacazette i Tino Kadewere bili neprecizni.

Bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren za Lyon je igrao od 65. minute, dok Duje Ćaleta-Car nije konkurirao za sastav.

Rennes je prekinuo crnu seriju u prvenstvu porazivši Reims sa 3-1 upisavši tako prvu pobjedu u posljednjih pet kola.

Domaćin je poveo u 4. minuti golom Aminea Gouirija, no u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Oumar Diakite. Rennes je u nastavu s golovim Benjamina Bourigeauda (46) i Arthura Theatea (66) stigao do pobjede.

Nica je porazila Toulouse sa 1-0 i ponovo ima samo bod zaostatka za vodećim PSG-om. Pogodak odluke zabio je Terem Moffi u 54. minuti.

Lorient i Metz su odigrali sjajnu utakmicu. Gosti su poveli već nakon 39 sekundi golom Cheikha Sabalyja, no domaćin je okrenuo rezultat golovima Romaina Faivrea (7) i El Juniora Kroupija (22). Ismael Traore je izjednačio u 65. minuti, a pobjedu gostima donio je Ablie Jallow golom iz kaznenog udarca u 83. minuti.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Tri važna boda osvojio je i Brest porazivši na gostovanju Montpellier sa 3-1.

Za goste su zabili Maxime Esteve (20-ag), Mathias Lage (64) i Kamory Doumbia (90+3), dok je pogodak za Montellier postigao Teji Savanier (51-11m).

U susretu između Nantesa i Le Havrea nije bilo golova.

PSG vodi sa 30 bodova, Nica ima 29, treći je Monaco sa 24 boda, dok Lille na četvrtom mjestu ima 23 boda.

Lyon je posljednji sa sedam bodova, pet manje od zone spasa.

Standings provided by Sofascore