OZLJEDA NA OZLJEDU

Lukaku opet nije zabio, a kada će - ne zna se! Chelsea ostao bez dva napadača, ali trener Tuchel ne brine. Potvrdio je interes za dovođenjem norveške superzvijezde

21.10.2021 u 09:40

Bionic
Reading

Chelsea je lakoćom savladao Malmo 4:0 u 3. kolu skupine H nogometne lige prvaka LP, drži drugo mjesto u skupini iza stopostotnog Juventusa, ali razloga za brigu ima na pretek.

Tijekom utakmice engleskoj momčadi su se ozlijedila dvojica napadača. Trener Thomas Tuchel morao je iz igre još u prvom poluvremenu Romelua Lukakua i Tima Wernera.

Prema prvim informacijama Lukaku je ozlijedio zglob desne noge, a kod Wernera je u pitanju zadnja loža. Prognoze nisu optimistične, no Tuchel ne djeluje zabrinuto. Iako će obojica 'izbivati s travnjaka neko vrijeme' fatalizma nema:

'Takve stvari se događaju. Igrači koji su čekali svoju priliku sada moraju uskočiti i pokazati da mogu', rekao je Tuchel.

Podsjetimo, prvi napadač Chelseaja Lukaku posljednju je gol za svoj klub zabio 14. rujna protiv Zenita u Ligi prvaka. Nakon toga je odigrao sedam utakmica za Chelsea u kojima nije uspio postići gol. U tom je razdoblju zabio je jedino za Belgiju protiv Francuske u finalu Lige nacija.

  • +7
FC Chelsea - FC Malmö, nogomet, Liga prvaka, 20.10.2021. Izvor: EPA / Autor: Neil Hall

'Mislim da je Romelu posljednjih mjeseci igrao jako veliki broj utakmica. Što s klubom, što s reprezentacijom. Znam da jako ozbiljno shvaća svaku utakmicu i zbog toga se umorio. Ali, više psihički nego fizički', rekao je Tuchel o 28-godišnjem napadaču neposredno nakon utakmice protiv Malmoa. Sada se dogodila i ozljeda, koliko ozbiljna znat će se vrlo brzo. Ova će situacija produžiti njegov post bez postignut gola. Tuchel je uvjeren da se to neće odraziti na rezultate njegove momčadi. 

Ipak, potvrdio je da postoji interese za dovođenjem norveške superzvijezde Erlinga Haalanda, igrača Borussije Dortmund. 

'Razgovarali smo o njemu nekoliko puta. Dosad je izgledalo prilično nemoguće, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Naravno da se razgovara o njemu. U pitanju je odličan igrač'. izjavio je Tuchel.