birano društvo

Luka Modrić morao je izabrati pet najboljih s kojima je igrao; četvorica su iz Real Madrida, a jedan je iz - Barcelone

15.03.2023 u 08:24

Bionic
Reading

Legendarni stoper Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Rio Ferdinand u svom je nogometnom podcastu ugostio kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića

Za sada je u medije pušten samo dio nedavnog gostovanja Luke Modrića, a jedno od 'škakljivih' pitanja koje mu je Rio Ferdinand postavio je i ono da nabroji pet najboljih igrača, osim golmana, s kojima je ikad igrao. Kapetan 'vatrenih' se dobro zamislio, a onda otkrio imena pet velikana koje cijeni više od ostalih.

Kao prvog je istaknuo svog velikog prijatelja i dugogodišnjeg kapetana Real Madrida.

'Sergio Ramos bio je sjajan branič i pravi vođa na terenu. Kad god bi se pojavio neki problem, on je bio ovdje. Sjajan je u prekidima i tehnički čudesan za jednog braniča. Jakog je karaktera, on je druga klasa', pojasnio je Modrić, a onda istaknuo još jednu legendu 'kraljeva'.

'Cristiano Ronaldo jedan je od najbolji ikad, istaknuo bih njegove radne navike. Uvijek je želio još, još i još. Kad pogledate što je sve postigao, mislite da će se nekad odmoriti, ali ne. Zahtjevi koje stavlja pred sebe i momčad su nevjerojatni', kazao je kapetan 'vatrenih' pa izdvojio možda svoj najkontroverzniji izbor:

'Gareth Bale. Mislim da je dobio dovoljno respekta za sve što je postigao. Možda posljednji period koji je proveo u Realu nije prošao kako je on očekivao, ali naravno da mu se mora odati golemo poštovanje za sve što je učinio. Zabijao je velike golove i bio je čudesan. On je igrač s kojim sam odigrao najviše utakmica u cijeloj karijeri.'

Izabrao je Modrić i jednog aktualnog suigrača. I ne, nije to Karim Benzema, već...

Luka Modrić i Rio Ferdinand podcast Izvor: Licencirane fotografije / Autor: YouTube

'Toni Kroos, moj partner iz vezne linije. Uživam igrati s njim, sjajan je igrač, odličan na lopti i odličnog karaktera. Jako je miran i nikad nije nervozan, isto je čudesan igrač', otkrio je Modrić te za kraj najavio 'poslasticu':

'Ne mogu imati sve iz Madrida, pa ću reći Ivan Rakitić. Uživao sam u reprezentativnim nastupima s njim. Ostvarili smo veliki rezultat na SP-u 2018. godine u Rusiji, a sjajno je igrao u Barceloni i Sevilli', pojasnio je Luka Modrić uz napomenu da su, naravno, tu u toj kategoriji i Casemiro i Benzema.