liga prvaka

Luka Modrić i 'kraljevi' spremaju osvetu; evo gdje gledati sudar Reala i Cityja

09.04.2024 u 11:59

Bionic
Reading

Večeras se od 21 sat igraju prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Obračun koji privlači najveću pažnju je onaj između Real Madrida i aktualnog prvaka Manchester Cityja na Santiago Bernabeu, ali ništa manje zanimljivo neće biti u sudaru Arsenala i Bayerna

Liga prvaka je stigla do prvih četvrtfinalnih ogleda, večeras je na rasporedu prava poslastica, sudar Real Madrida i Manchester Cityja (21 sat, Arenasport), a u isto vrijeme će snage odmjeriti Arsenal i Bayern (21 sat, Arenasport).

Sva će pažnja biti usmjerena prema Santiago Bernabeu na kojem Real Madrid sprema osvetu Manchester Cityju. Jer 'građani' su prošle sezone u polufinalu Lige prvaka izbacili 'kraljeve' te kasnije otišli do samog kraja, a sad Luka Modrić i suigrači imaju priliku za uzvrat.

Ovo će ujedno biti i obračun hrvatskih reprezentativaca, Luka Modrić u Realu protiv Matea Kovačića i Joška Gvardiola u Cityju. No, male su šanse da netko od naših krene od prve minute.

Još su ranije španjolski mediji najavili da će Luka Modrić gotovo sigurno utakmicu započeti na klupi Reala, a slična situacija čeka i Matea Kovačića iako City ima velikih problema s ozljedama. Među onima koji su upitni za večerašnji okršaj je Joško Gvardiol koji se ozlijedio na posljednjoj utakmici protiv Crystal Palacea, ali je ipak s 'građanima' doputovao u Madrid.

  • +13
Real Madrid - Celta Vigo, španjolska liga, 10.3.2024. Izvor: EPA / Autor: Chema Moya

'Gvardiol je doputovao s nama u Madrid, ali je upitno hoće li nam moći pomoći. Kyle Walker se ozlijedio u prijateljskoj utakmici. Voljeli bismo ga imati, ali što da kažem? Ozljede su dio duge sezone, ali nažalost u odlučujućem dijelu sezone imamo veliki broj ozljeda u istom području i moramo pronaći rješenje. Tako je kako je', otkrio je trener Cityja Pep Guardiola koji je oprezan pred večerašnji susret:

'Teško je za očekivati da ćemo ponoviti ono što smo napravili prošle sezone. Pobijediti Real Madrid dva put za redom je gotovo nemoguće, oni su sigurno naučili iz tog poraza i željet će osvetu. Prije dvije godine smo ispali u zadnjim minutama, prošle godine smo pobijedili. Imamo iste trenere, ali mi imamo nove igrače i oni imaju nove igrače. Imamo malu prednost jer uzvrat igramo kod kuće gdje se osjećamo snažno i nevjerojatno samouvjereno, ali moramo kvalitetno odigrati 90 minuta ovdje.'

  • +10
Crystal Palace - Manchester City, engleska liga, 6.4.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Ništa bolja situacija nije ni u redovima Reala, zbog ozljeda nema Thibauta Courtoisa, Edera Militaoa i Davida Alabe.

'Moramo izvući najbolji mogući rezultat, mentalni aspekt je vrlo važan. Na terenu moramo pokazati hrabrost i karakter, a imali smo dovoljno vremena za spremiti ovu utakmicu- Vjerujem da ćemo dati najbolje od sebe u svakom smislu i da imamo kvalitetu za natjecati se protiv momčadi kakva je City', kazao je strateg Real Madrida Carlo Ancelotti.

Zanimljivo će biti i u Londonu gdje Arsenal dočekuje posrnuli Bayern. 'Topnici' su u sjajnoj formi, u posljednjih 14 utakmica imaju samo jedan poraz, a na posljednje četiri nisu primili gol. Drže sam vrh prvenstvene ljestvice Premiershipa te se s Liverpoolom i Man. Cityjem bore za titulu.

  • +12
1/8 finala Lige prvaka, Arsenal - Porto (12.3.2024.) Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

U isto je vrijeme Bayern teško uzdrman, Bavarci su u 'slobodnom padu', a trener Thomas Tuchel već je odavno bivši jer je ovo doslovno sezona za zaborav. Realnost je bolna jer Bayern u Bundesligi za vodećim Bayer Leverkusenom zaostaje čak 16 bodova i obrana titule ostaje u domeni teorije.

Spas sezone donosi uspjeh u Ligi prvaka, ali momčad je u rasulu, povezala je dva poraza u prvenstvu, igrači su psihološki potonuli, a Tuchel je već odavno izgubio kontrolu nad svlačionicom. 

Bayern je i dalje jak, ne treba ga otpisati prije vremena, ali večeras u Londonu protiv 'topnika' nije favorit...