liga prvaka

Luka Ivanušec asistirao u teškom porazu Feyenoorda, Barcelona bolja od Porta

28.11.2023 u 23:55

Bionic
Reading

Barcelona je na svom terenu pobijedila Porto 2:1 i potvrdila plasman u osminu finala Lige prvaka. U skupini E Atletico Madrid je u Rotterdamu svladao Feyenoord 3:1. Asistent za jedini gol domaćina bio je Luka Ivanušec

Barcelona je mjesto u osmini finala osigurala pobijedivši Porto 2:1 na Olimpijskom stadionu u Barceloni. Za Porto su kobni bili Portugalci. Pepe je doveo goste u vodstvo u 30. minuti, ali je samo dvije minute poslije Joao Cancelo izjednačio. Strijelac se u 57. minuti prometnuo u asistenta za pobjednički gol, a njegov je ubačaj u mrežu pospremio Joao Felix.

Barcelona je s 12 bodova na vrhu ljestvice, a Porto i Šahtar imaju po devet bodova. Te će dvije momčadi u međusobnom dvoboju u Portu odlučivati u posljednjem kolu koja će se od njih pridružiti Barceloni u osmini finala iz skupine H.

U skupini E je sve odlučeno pobjedom Atletico Madrida 3:1 na gostovanju kod Feyenoorda u Rotterdamu i trijumfom Lazija koji je u Rimu svladao Celtic 2:0 uz dva gola Cire Immobilea (82, 85).

  • +2
Feyenoord - Atletico Madrid, Liga prvaka, 28.11.2023. Izvor: EPA / Autor: Olaf Kraak

Za Feyenoord su kobni bili njegovi igrači, jer su dva od tri pogotka gostiju zapravo bili - autogolovi. Prvo je Geertruida u 14. minuti prevario svog golmana za 1:0, da bi Gimenez u 81. minuti za konačnih 3:1 glavom svladao Bijlowa, kao da je napadač madridske momčadi. Jedini gol igrača Atletica bio je onaj za 2:0, a strijelac je bio Mario Hermoso, sjajnom reakcijom u kaznenom prostoru, kad je iz okreta uspio prebaciti domaćeg golmana.

Kod gola domaće momčadi svoju je ulogu imao i hrvatski reprezentativac Luka Ivanušec koji je u igru ušao u 70. minuti, a sedam minuta poslije je nakon njegovog ubačaja iz kuta Mats Wieffer glavom svladao Jana Oblaka.

  • +10
Barcelona - Porto, Liga prvaka, 28.11.2023. Izvor: EPA / Autor: Alberto Estevez

Atletico (11 bodova) i Lazio (10) će u zadnjem kolu u Madridu odlučivati o prvom i drugom mjestu, a Feyenoord (6) će svoj europski put na proljeće nastaviti u Europskoj ligi bez obzira na ishod dvoboja s Celticom (1).

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore