ljutiti slovenac

Luka Dončić izjednačio rekord velikog Oscara Robertsona pa sve iznenadio priznanjem

06.03.2024 u 10:38

Bionic
Reading

Luka Dončić igra u životnoj formi i trenutačno je prvi strijelac NBA lige s 34,5 koša po utakmici. Uz to je ostvario četiri uzastopna triple-double učinka s najmanje 30 koševa u svakoj utakmici čime se upisao u povijest

Ali usprkos svem rekordima Luka Dončić i njegovi Dallas Mavedricksi opet su poraženi i grčevito se bore za ulazak u play-off. Bolji od njih bili su Indiana Pacersi koji su slavili u gostima sa 137:120.

Čak je devet igrača Pacersa postiglo dvoznamenkast broj koševa, najviše Myles Turner 20, dok su Mavsi izgubili treću utakmicu zaredom.

Dončić je utakmicu završio s 39 koševa, 11 asistencija i 10 skokova. Bila je to četvrta uzastopna utakmica Dončića s triple-doubleom s najmanje 30+ koševa. Tako je Dončić ušao u odabrano društvo. Naime, sad je ispre dnjega samo Russell Westbrook koji je zasad jedini igrač u povijesti NBA lige koji je upisao pet utakmica u nizu s 30+ koševa te po 10+ skokova i asistencija. Četiri ih - isto koliko i Dončić - ima i legendarni Oscar Robertson.

Na klupi je bijesno bacao stvari (pogledajte OVDJE) i bio je jako ljut. Čak su ga i smirivali suigrači jer ga očito ovakvi porazi ubijaju u pojam.

Kad su ga novinari nakon utakmice pitali koliko mu znači ovaj rekord samo je kratko rekao:

'To mi nije važno, samo želim pobijediti, čovječe. I to je to', iznenadio ih je sve iskrenim priznanjem Slovenac.

Njegov odgovor dovoljno govori. Pobjede su mu najvažnije i sanja da s Dallasom jednom osvoji naslov NBA prvaka. No, kako trenutačno stoje i igraju teško će i do play-offa.

Standings provided by Sofascore