rukometna liga prvaka

Luka Cindrić osvajanje Lige prvaka proslavio je ogrnut u hrvatsku zastavu: Ovo još nitko nije napravio, treba to dobro proslaviti

19.06.2022 u 23:13

Bionic
Reading

Presretan sam i preponosan na ekipu, kazao je hrvatski rukometni reprezentativac i član Barcelone Luka Cindrić nakon što je španjolski klub osvojio naslov prvaka Europe pobjedom 37:35 nakon sedmeraca protiv Vive Kielcea

'Ispisali smo povijest, ovo ću pamtiti cijeli život. Dvorana je bila puna, mislim da su gledatelji mogli uživati u vrhunskom rukometu', rekao je Luka Cindrić nakon što je s Barcelonom obranio naslov u Ligi prvaka. Barca je ovime osvojila ukupno 11. titulu prvaka Europe, a Cindrić je sa suigračima slavio ogrnut u hrvatsku zastavu.

Bilo je to fantastično finale koje na koncu razriješeno udarcima sa sedam metara. Presudio je promašaj Aleksa Dušebajeva kojem je u trećoj seriji udarac obranio Gonzalo Perez de Vargas.

'Kielce je odlična ekipa, borili smo se do samog kraja. Vjerovali smo u nas. Još sam pod dojmom svega. Ovo je velika stvar za klub i sve nas koji smo bili ovdje. Ovo nitko nije napravio. Mi smo prvi koji smo osvojili 'back to back' titulu. I eto, treba dobro proslaviti', dodao je Cindrić koji se tijekom susreta nije uspio upisati među strijelce:

'Hvala svima koji su nas došli podržati, bilo je stvarno puno navijača svih klubova iz svih zemalja i stvarno je bilo prekrasno.'

Kod Barcelone najefikasniji su bili Aleix Gomez s devet golova, te Timothey N'Guessan i Dika Mem s po pet golova, dok je Perez de Vargas sakupio 12 obrana.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Branko Vujović, Alex Dujšebajev, Uladzislau Kuleš i Danijel Dujšebajev s po četiri gola. Igor Karačić je zabio jedan gol, a Andreas Wolff je imao 12 obrana.

'Na kraju je odlučivala lutrija, a da je Kielce pobijedilo bilo bi i to zasluženo, kao što je i Barcelona zasluženo slavila i po prvi put u povijesti obranila Final Four. Čestitam svim mojim prijateljima tamo. Borili smo se do kraja. mislim da smo u zadnjih pet minuta regularnog dijela napravili neke početničke pogreške', kazao je Karačić nakon poraza te dodao:

  • +21
Barcelona - Kielce, rukomet, finale Lige prvaka, 19.6.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Roberto Pfeil / AFP / Profimedia

'Teško je sada biti pametan, sezona je bila duga. Preponosan sam na našu ekipu, navijače, upravu kluba. Nemamo si što zamjeriti... Cijela sezona je tekla onako je trebala. Došli smo do finala, do produžetaka i penala i moglo je otići na našu stranu. Ovaj put je otišlo na njihovu. Nemamo si što zamjeriti, moramo biti uzdignute glave i tražiti da iduće godine budemo na istom mjestu samo da zamijenimo pozicije. Imamo sad mjesec dana da se odmorimo, da posložimo redove i da se vratimo u klub puni elana.'

U susretu za treće mjesto također su odlučivali sedmerci, THW Kiel je pobijedio Veszprem 37:35, a za njemački sastav je Domagoj Duvnjak zabio četiri gola.

'Nakon razočaranja u polufinalu, ovo su najteže utakmice za igrati. Mislim da je i Veszprem bio razočaran. Na koncu je to bila odlična utakmica. Oni su bili bolji u prvom, mi u drugom dijelu, aodlučila je lutrija penala. Pobijedili smo i sretni smo. Ovo je zadnja utakmica ove sezone i sretno smo što na odmor idemo s pobjedom', kazao je Duvnjak.

U redovima mađarske ekipe nastupio je Manuel Štrlek, no nije se upisao među strijelce.

'Uvijek je teško igrati dan nakon izgubljenog polufinala. No, dečki su dali sve od sebe. Do prije dva tjedna imali smo gotovo savršenu sezonu. No, onda izgubiš prvenstvo u zadnjoj sekundi u Szegedu, ovdje smo bili blizu protiv Kielcea, sada smo izgubili na penale. Dva tjedna naopačke', kazao je Štrlek.