ZASLUŽENO!

Luka Božić ponovno najbolji igrače ABA lige. Teško će ga biti zadržati, ali...

12.04.2024 u 15:49

Bionic
Reading

Košarkaš Zadra Luka Božić drugu sezonu u nizu je MVP igrač regionalne ABA lige

Luka Božić je impresivno odradio osnovni dio sezonu vodeći KK Zadar do šestog mjesta u ABA ligi. Prosječno je zabijao 20,6 poena uz osam skokova, 6.2 asistencija te jednu ukradenu loptu po utakmici, s rejtingom efektivnosti od 29,2.

Božić je za Zadar igrao od 2017. do 2019. godine te prošlu sezonu. Rođen je u Bjelovaru gdje je započeo košarkašku karijer. Igrao je i za Pulu 1981. Za njega se pročulo nakon dolaska u negdašnji KK Zagreb gdje je prvi puta surađivao s trenerom Danijelom Jusupom. Suradnja je nastavljena prije tri sezone u ABA 2 ligi u Širokom nakon čega se obojica vraćaju u Zadar. U međuvremenu Božić je imao neuspješnu epizodu u Budućnosti i jednu sezonu pauze.

Osim što je proglašen MVP-om ABA lige, Božić je također bio najbolji strijelac lige te je zaslužio još jedno priznanje za Zadar, a Danijel Jusup je proglašen najboljim trenerom natjecanja.

Ponuda Božić ima, mnogi ga žele u svojim redovima, a prema napisima medija najdalje je dogurala Valencija.

Kad su Zadar i Jusup u pitanju kod Božića je uvijek opcija i ostanak. Realno, teško će ga biti zadržati, ali tako se činilo i prošlog ljeta.