SIMPLY THE BEST

Ludi oproštajni 'šou' Bolta u Češkoj; mogao se i ozlijediti

29.06.2017 u 09:16

Bionic
Reading

Usain Bolt nije samo najbolji sprinter svih vremena nego i veliki 'šoumen', a dokazao je to i na mitingu u češkoj Ostravi gdje je trčao na 100m posljednji puta

Ni čudesni Južnoafrikanac Wayde van Niekerk, koji je na češkom mitingu srušio svjetski rekord na 300m, nije mogao zasjeniti hodajuću legendu s Jamajke.

Kamere i fotografi bili su upereni prema Usainu Boltu koji je u slaboj konkurenciji očekivano pobijedio, a nešto kasnije započeo je i šou. Bolt je dobio oproštaju ceremoniju.

  • +6
Usain Bolt u Ostravi Izvor: Reuters / Autor: DAVID W CERNY

Na tribinama su gledatelji podigli zelene i žute papire, a svjetski rekorder na 100m, 200m i 4X100 na pozornici je plesao, pjevao pjesmu od Tine Turner 'Simply the Best', trčao počasni krug, dijelo autograme, fotografirao se, pa onda još malo izvodio lude plesne pokrete uz oduševljenje svih onih koji su se te večeri našli na stadionu u Ostravi.

Usain Bolt - oproštajna ceremonija u Ostravi

Osim snimke Boltovog slavlja pojavila se je i jedna kako Jamajčanin skače u skok u dalj. On je i nekoliko puta tijekom karijere najavljivao da će se posvetiti i toj disciplini, ali to ipak nije napravio.

Usain Bolt - skok u dalj u Ostravi

Njegov skok nije bio ništa posebno, a fanovi su mu preko društvenih mreža poručili da pripazi kako se ne bi ozlijedio prije Svjetskog prvenstva u Londonu gdje je najavio konačni oproštaj.