Trica sa sirenom

Luda utakmica; domaćin imao čistu pobjedu pa izgubio zbog lošeg namjernog promašaja!

21.12.2023 u 08:19

Bionic
Reading

Košarkaši Panathinaikosa pobijedili su u gostima Monaco 91:90 u dramatičnoj završnici dvoboja 15. kola Eurolige

Gosti iz Atene do pobjede su došli tricom sa zvukom sirene koju je zabio Marius Grigonis. Završnicu utakmice pogledajte OVDJE.

Naime, igrač Monaca Elie Okobo dvije sekunde prije kraja ubacio je koš za vodstvo 90:88 i zbog prekršaja je imao dodatno slobodno bacanje koje je namjerno promašio. Domaćin imao čistu pobjedu, ali sve je otišlo u krivom smjeru zbog Okoba i lošeg namjernog promašaja...

Ali toliko ga je loše promašio (lopšta nije dotakla obruč!) da vrijeme nije krenulo i Panathinaikosa je dobio priliku za posljednji napad na protivničkoj polovici. I tad se pojavio Grigonis ludom tricom za još luđu pobjedu. Zaista Nevjerojatna utakmica!

Bayern je na domaćem parketu u Muenchenu svladao Anadolu Efes 86-71. Za goste je samo tri minute odigrao hrvatski centar Ante Žižić koji je ostao bez ubačaja, a upisao je tek jedan skok i jednu izgubljenu loptu.

Na ljestvici je na vrhu i dalje madridski Real s 14 pobjeda i samo jednim porazom. Slijede Virtus iz Bologne s omjerom 11-4 i Barcelona s 10-5. Partizan i Maccabi su na 9-6, dok po osam pobjeda i sedam poraza imaju Monaco, Valencia, Baskonia, Panathinaikos i Fenerbahce.

Euroliga, 15. kolo:

  • Fenerbahce - Žalgiris 80-78
  • Monaco - Panathinaikos 90-91
  • Bayern - Anadolu Efes 86-71
  • Olimpia Milano - Asvel 84-61
Standings provided by Sofascore