NJEMAČKA LEGENDA

Lothar Matthäus bez dlake na jeziku rekao je što zaista misli o Niki Kovaču

18.04.2018 u 14:17

Bionic
Reading

Gotovo svakoga dana njemački mediji prepuni su napisa o novom treneru Bayerna Niki Kovaču, a zanimljivo je pročitati i mišljenja bivših i sadašnjih igrača minhenskog kluba o hrvatskom treneru

Posljednji koji se oglasio na tu temu je legendarni 57-godišnji nogometaš Lothar Matthäus, inače njemački rekorder po broju nastupa za reprezentaciju (150 nastupa, 23 gola).

Otprije je poznato to da je Niko Kovač dobio trogodišnji ugovor, koji kreće od 1. srpnja, no isto tako je poznato kako su čelnici Bayerna prije dovođenja Kovača, koji im je bio tek treća opcija, željeli zadržati Heynckesa, a druga opcija bio je Thomas Tuchel.

'Kovač ima iskustvo, bio je vrlo dobar igrač i kapetan hrvatske reprezentacije. Bayern je tražio trenera koji govori njemački jezik, a uz sve to Niko radi jako dobar posao u Frankfurtu', rekao je Matthäus za Omnisport dodavši:

'Digao je momčad koja je bila pred ispadanjem u drugu ligu i doveo je korak do plasmana u Ligu prvaka. Niko je trener koji ima karizmu, strastven je i zna baš sve o nogometu. Bio je lider kao igrač, a to pokazuje i sada kao trener.'

Nema sumnje kako će ove Matthäusove riječi svakako goditi starijem Kovaču jer sa svojim suradnicima već polako slaže momčad s kojom će u ljeto krenuti na pripreme.

  • +25
Niko Kovač - novi trener Bayerna Izvor: Profimedia / Autor: Pixathlon/SIPA